Nyborg bliver målby i Tour de France

Verdens største cykelløb starter i Danmark i 2021. Tre etaper køres på danske landeveje, og Nyborg er målby for anden etape.

Det bliver den største begivenhed i byens nyere historie, når 190 lande og mange millioner tv-seere 3. juli 2021 følger Tour de France feltets spektakulære tur over Storebæltsbroen og etapeafslutningen i Nyborg.

Det er flere års lobbyarbejde, der har sikret Danmark tourstarten. Et arbejde som Nyborg blev en del af, da A.S.O i november måned ytrede ønske om at afvikle en etapeafslutning tæt på Storebæltsbroen.

- Af sportslige årsager ønskede A.S.O., der står bag Tour de France, at lægge en etapeafslutning lige efter Storebæltsbroen. Da vi fik forelagt muligheden om at få Nyborg som målby, var der ingen betænkningstid hos byrådet. Alle kunne se, at det er et tilbud, vi kun får en gang i historien, og vi glæder os med stolthed over at kunne byde velkommen til det ikonisk berømte Tour de France felt, siger Nyborgs borgmester Kenneth Muhs.

Det er et enigt byråd, der står bag beslutningen, der vurderes at være en enestående mulighed for at markedsføre Nyborg i både Danmark og udlandet.

- Tour de France bliver en unik mulighed for at fortælle historien om Nyborg og Nyborg Slot, der efter planen står færdig netop omkring den danske Tour de France start, forklarer gruppeformand for Socialdemokratiet, Sonja Marie Jensen.

Hun bakkes op af SFs gruppeformand, Suzette Frovin:
- Vi har netop vedtaget en cykelstrategi, og ankomsten af Tour de France vil sætte yderligere fokus på bevægelse og natur.

Gruppeformand for Dansk Folkeparti Carsten Kudsk supplerer:
- Nyborg er Danmarks Riges Hjerte, og det kan kun være positivt for Nyborg Kommune, at vores centrale placering bliver åbenbaret for hele verden.

Nyborg Kommunes udgift i forbindelse med Grand Départ Copenhagen Denmark beløber sig til 10 millioner kroner af det samlede danske budget på knap 90 millioner kroner. Desuden er der reserveret 5 millioner kroner til supplerende udgifter. Bidraget finansieres via kommunens likviditet. Heraf bidrager Sport Event Fyn med finansiering på halvanden million kroner.

- Vi glæder os over, at et af verdens bedst eksponerede sportsevents kommer til Fyn. Der er i et bredere turismeperspektiv nogle stærke synergier med den store fynske satsning på cykelturisme – Bike Island – som vi ser frem til at folde ud, siger Jakob Staun, eventchef i Destination Fyn.

Fakta om Grand Départ Copenhagen Denmark i Nyborg

2. etape afvikles 3. juli med start i Roskilde og mål i Nyborg.

Se illustration over ruten fra Storebæltsbroen og til målstregen

Etapen er på cirka 190 kilometer og forventes at slutte omkring kl. 17.

Målområdet lukkes dagen før kl. ca. 20.  Resten af ruten i Nyborg lukkes 4 timer før ankomst af rytterne. Det vil sige fra kl. ca. 13.

I alt fylder sendevogne, teknik mm omkring målområdet 10.000 m2

Målstregen bliver på Storebæltsvej, tæt på McDonalds, og rytternes teambusser bliver placeret på Storbæltsvej i retning ind mod byen og videre på Havnegade.

Se illustration over målstreg og teambussernes placering

Tour karavanens cirka 150 biler med reklamer og merchandise kommer ca. 2 timer før de første ryttere.

Nyborg Idræts- og Fritidscenter omdannes til pressecenter, hvor det forventes, at 2.000 pressefolk dækker Tour de France i Danmark.

Der forventes minimum 50.000 tilskuere i Nyborg. Midlertidige P-arealer etableres udenfor centrum.

For yderligere oplysninger, kontakt

Borgmester Kenneth Muhs, tlf. 2159 9966.
Gruppeformand Sonja Marie Jensen, tlf. 6013 0754.
Gruppeformand Suzette Frovin, tlf. 6166 8187.
Gruppeformand Carsten Kudsk, tlf. 6089 9424.
Eventchef Destination Fyn Jakob Staun, tlf. 6168 7370.
Presseansvarlig Lone Mørup, tlf. 2594 0599.

 

Sidst opdateret 18. marts 2019