Green Friday – byt i stedet for at købe nyt

Som et modspil til forbrugerfesten Black Friday, arrangerer de Grønne Piloter i Nyborg en bytte-event, hvor man gratis kan aflevere og afhente forskellige ting.

De seneste par år har Black Friday konceptet gjort sit indtog i Danmark. Her gælder det om at jagte de bedste tilbud på nye varer, både online og i lokale butikker. Men de fleste af os har udmærkede ting liggende, som vi ikke længere har brug for. En gang imellem ryger de på forbrændingen på trods af at de intet fejler. 

Derfor har de Grønne Piloter i Nyborg arrangeret Green Friday – en dag, hvor man gratis kan aflevere og afhente tøj, bøger, køkkenting, fritidsudstyr m.m. Tingene får således nyt liv i et nyt hjem og samtidig sparer denne form for genbrug på ressourcerne. 

Green Friday vil foregå fredag 29. november på Vestervold, Kgs. Bastionsvej 2. Fra klokken 13-18 kan man aflevere sine effekter, og fra klokken 14-20 er der åbent for afhentning. Det vil være muligt at købe lidt kaffe, juice etc. til rimelige priser. Af hensyn til pladsen frabedes møbler. 

Om de Grønne Piloter

De Grønne Piloter er en gruppe frivillige i Nyborg, der arbejder for at fremme grøn omstilling i hverdagen hos byens borgere. Piloterne har gennemgået en uddannelse i bæredygtighed og projektledelse, på initiativ af Nyborg Kommune.

De Grønne Piloter vil, gennem forskellige arrangementer, støtte Nyborgs borgere i at leve mere bæredygtigt - uden den løftede pegefinger. Vi tror på at hver enkelte borger kan gøre en kæmpe forskel og bidrage til en bæredygtig fremtid, hvis de har adgang til et fællesskab, hvor videndeling og gode idéer er i centrum.

Vi ønsker at stå sammen om at nå de store mål, men med små skridt. Mange bække små, gør en stor å.

Følg med på de Grønne Piloters Facebookside 

 

Sidst opdateret 11. november 2019