Prins Joachim fortæller...

”Prins Joachim fortæller...” er en tv-serie, der dykker ned i danskernes historie. Sammen med danskerne fortæller prins Joachim om de værdier, der har været med til at forme os danskere og det danske samfund, som vi kender det i dag.

Den 30. oktober kl. 20:45 viser DR K andet afsnit af serien, der blandt andet er optaget på Nyborg Slot. Her fortæller Prins Joachim om vores DEMOKRATI. Prins Joachim runder folketingets åbning, inden han tager til Lellinge Borgring tæt ved motorvejen. I Nyborg viser murermesteren på Nyborg Slot rundt i danehoffets sale, og i Roskilde er der stående frokost på torvet, inden Roskilde Domkirke vidner om enevældens begyndelse, hvor kongerne fik tag-selv-bord. Rigsarkivet har vores vigtigste bog, som også danner grundlaget for et folketingsvalg i Rørby Hallen. 

Seriens første afsnit sendes på DR K 23. oktober 2019 kl. 20:45.

Baggrund

I mere end 1000 år har prins Joachims familie været en del af Danmarks historie på godt, på ondt og på mærkværdigvis. Prins Joachim har således gennem sine gener en naturlig interesse for Danmark. Det gør ham til en glimrende hovedfortæller i programmerne.

Med sin store viden og interesse om Danmarks historie og hvad vi danskere er gjort af, har det længe været et ønske hos prins Joachim at få muligheden for at tage os alle med på en lille køretur ud over det sædvanlige. For hvem er vi egentlig? Og hvad er grundlæggende for vores identitet som danskere? I generationer har danskerne arbejdet for at gøre hverdagen mere konstruktiv og i dag er vi et moderne, velfungerende samfund, men sådan har det ikke altid været.

I de seks programmer, der bliver sendt i ugerne 43-48, fortæller prins Joachim seks onsdage i træk på DR K om vores tro, demokrati, skole, grænser, lov og symboler.

Optagelserne til de seks programmer er foregået i store dele af Danmark samt i udlandet. Ud over at være programmets gennemgående fortæller har Prins Joachim også været medtilrettelægger af serien og deraf en stor del af den daglige redaktion.

 

Sidst opdateret 22. oktober 2019