Byvandring og udstilling: Modernismen i Nyborg

I anledning af Arkitekturens Dag 7. oktober 2019 inviterer Nyborg Kommune, Nyborg Bibliotek og Nyborg Lokalhistoriske Arkiv til byvandring og udstilling om modernismen i Nyborg.

Byvandringen finder sted mandag 7. oktober kl. 16.30 – 17.30. Vi starter og slutter ved hovedindgangen til Nyborg Bibliotek. 

I bibliotekets forhal udstilles ’Modernismen i Nyborg’ i perioden 1. oktober - 13. oktober 2019.

Byvandringen kræver ikke tilmelding. Du møder bare op ved Nyborg Bibliotek kl. 16.30.Alle er velkomne.

Information om modernismen i Nyborg

Modernismen står først og fremmest for et brud med fortiden. Arkitekterne vil ikke længere bruge fortidens former. Det nye arkitektoniske formsprog skal være helt anderledes. Formerne skal være så enkle som muligt og uden nogen symbolsk betydning. Dens kendetegn er rene former, lige linjer og funktionalitet. Bygningerne er formet i rene geometriske former.

Nyborg Folkebibliotek er et af funktionalismens mesterværker i Danmark. Biblioteket er tegnet i 1935 af to af tidens helt unge arkitekter, Erik Møller og Flemming Lassen, og opført i 1938-40. Bygningerne er enkle med lav taghældning og former, der følger byen og det omkringliggende landskab. Bygningen står i blank rød mur og er lavmælt og beskeden i sit udtryk. Nyborg Folkebibliotek bryder med normerne for, hvordan biblioteker ser ud og bliver indrettet i Danmark i 1930’erne.

Vi ser nærmere på Nyborg Bibliotek, samt på de øvrige store modernistiske bygningsværker i Nyborg. Samtidig ser vi på vores vandring gennem byen, hvordan arkitektur fra forskellige perioder er med til at skabe kulturmiljøer. 

Sidst opdateret 02. oktober 2019