At finde vej i livet som ordblind

4kløverskolen og Nyborg Bibliotek inviterer til en spændende eftermiddag med fokus på børn og unge ordblinde.

Foto: Cathrine Drud

Har du nogensinde undret dig over, hvordan det egentlig er at være ordblind? Vi har alle hørt, at det er svært at lære alfabetet og bogstaverne, svært at omsætte bogstaver til lyd og generelt svært at stave - men hvordan er det egentlig?

Nu kan du få mere at vide om ordblindhed, når 4kløverskolen og Nyborg Bibliotek inviterer til en spændende eftermiddag med fokus på børn og unge ordblinde mandag 30. september kl. 14.00-16.30 på Ørbæk Bibliotek i Ørbæk Midtpunkt. 

Program

Kl. 14.00-14.45
For børn og unge, og der er fokus på, hvad vil det egentligt sige at være ordblind. Er der få eller mange? Hvordan kan man have det som ordblind? Kan man blive til noget efter skolen? Hvilke værktøjer har vi i Nyborg kommune – og på din smartphone? 4kløverskolen, der har over 25 ordblinde elever, har både digidage og forældrenetværk, som du kan være en del af og få idéer fra til jeres skole og jeres hverdag, hvis der er ordblindhed på spil. 

Kl. 14.45-15.00
Pause og is.

Kl. 15.00-16.30
Vi har besøg af Randi Hedelund Jeppesen, der er både ordblind og uddannet lærer. I dag er hun iværksætter med virksomheden Hjælp til Ord. I dette inspirerende foredrag fortæller hun åbenhjertigt om de udfordringer, hun har mødt i uddannelsessystemet og om at finde sin vej i livet som ordblind. Randi vil også vise nogle af de apps og It-hjælpemidler hun selv har størst glæde af.  
Foredraget "At finde vej i livet som ordblind" giver inspiration til og håb for at kunne lykkes i livet og i uddannelsessystemet til de mange ordblinde, hvis historier minder om. Alle interesserede er velkomne.

Arrangementet er gratis og en del af den officielle ordblindeuge i Danmark. 

Sidst opdateret 26. september 2019