Det gode liv på årets Reformationsdag

Reformationsdag 2019 i Nyborg går bag om det gode liv lørdag 2. november.

Finder man bedst det gode liv i naturen eller i byen? I fællesskab eller alene? Og hvor forskellig er vores egen opfattelse af det gode liv egentlig fra de forestillinger, der herskede på reformationstiden og i andre perioder af historien?

Det er de store spørgsmål om samfund, tro og værdier, der sættes til debat, når Østfyns Museer sammen med Nyborg Kommune og Fyens Stiftstidende inviterer til Reformationsdag 2019 lørdag 2. november. Bliv inspireret, bliv klogere, bliv udfordret – for hvad er det gode liv for dig?

Fire samtalesessioner

Gennem fire tankevækkende samtalesessioner kommer mennesker med noget på hjertet med deres bud på, hvad det gode liv er, og sætter deres tanker i perspektiv. I panelerne medvirker både lokale og folk fra hele landet. Mød blandt andre forfatteren Maria Helleberg, boligforskeren Mette Mechlenborg, sognepræst Christian von Tangen Sivertsen og Marcus Rubin, der er kronikredaktør på dagbladet Politiken. Vært på dagen er Rasmus Agertoft.

Reformationsdagen 2. november kl. 10-16 finder sted i Menighedshjemmet, Nørrevoldgade 35 i Nyborg, hvor det gode liv debatteres under overskrifterne ”Naturen og det gode liv”, ”Det gode liv igennem historien”, ”Fællesskabet og det gode liv” og ”Maden og det gode liv”. Alt sammen krydret med fællessang og god mad fra Cafe Danehof. En samlet billet til hele dagen koster 100 kroner inkl. frokost.

Reformationen som greb

Reformationsdagen i Nyborg er en tilbagevendende begivenhed, der tog sin begyndelse til reformationsjubilæet i 2017. Reformationen i Danmark udsprang af et behov for at sætte spørgsmålstegn ved det bestående og en lyst til at søge nye svar, og inspireret af Reformationens livtag med de store emner kaster årets Reformationsdag nyt lys på det gode liv.

- Nyborg havde en central placering i de dramatiske begivenheder omkring Reformationen i 1536, der både dengang og på længere sigt ændrede Danmark. Men Reformationen er også et greb, som vi kan bruge til at tage spørgsmål op til fornyet overvejelse. Det er det, vi gør til årets Reformationsdag, hvor den historiske Reformation også titter frem i flere af de spændende samtalesessioner, fortæller Peter Mollerup der er formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget i Nyborg Kommune.

Nyborg Kommune støtter dagen, der er arrangeret af Østfyns Museer under medvirken af Fyens Stiftstidende. Fyens Stiftstidende har i en længere artikelserie behandlet det gode liv, som det blandt andet konkret kommer til udtryk i Nyborg.

Det samlede program for årets Reformationsdag her

Køb billet her

For yderligere oplysninger, kontakt

Peter Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget i Nyborg Kommune, tlf. 2040 6079, e-mail: pwm@nyborg.dk 

Rasmus Agertoft, projektkoordinator for årets Reformationsdag, tlf. 4059 9095, e-mail: r@smusagertoft.dk 

Mette Ladegaard Thøgersen, leder af Nyborg Slot & Kulturarv, tlf. 2971 0767,
e-mail: mlt@ostfynsmuseer.dk 

 

Sidst opdateret 30. september 2019