Gang i gaden 2019

Kom og vær med lørdag 5. oktober 2019, når vi fylder Gl. Torv og Mellemgade i Nyborg med et festfyrværkeri af aktiviteter og god stemning. Gang i gaden er et gratis aktivitets- og sundhedsarrangement for hele familien.

ALLE borgere i Nyborg Kommune er inviteret med, når Gl. Torv i Nyborg bliver fyldt med aktivitet. Arrangementet starter kl. 10, hvor flere af aktiviteterne går i gang. Kom og prøv kræfter med alt fra klatring, streetfodbold, parkour, forskellige cykelaktiviteter, roning, og basket-lege til yoga & qigong, sundhedseksperimentarium, danseworkshops, og mange, mange andre ting. 

Det er fjerde gang, at Gang i gaden løber af stablen. I år består arbejdsgruppen af Nyborg Kommune, Fyens Stiftstidende, Visit Nyborg og Handelsstandsforeningen. 

- Med Gang i gaden fylder vi Nyborg Centrum med aktiviteter der skal inspirere borgerne til at være aktive og træffe det sunde valg. Vi glæder os til en festlig dag, hvor vi sætter sundhed, sociale oplevelser og sjov i højsædet, udtaler formanden for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, Jan Reimer Christiansen (V).   

Slip dit indre legebarn løs

Instruktører fra Børnebasketfonden vil hele dagen stå for at lave basket-aktiviteter og basket-lege for hele familien. Nyborg Cykelklub står for flere forskellige cykelaktiviteter og instruktører fra ungdomsskolen udfordrer de besøgende til at prøve kræfter med parkour. Elever fra produktionsskolen FGU og Danehofskolen vil samtidig forsøge at lokke dit indre legebarn frem, gennem forskellige lege og aktiviteter rundt omkring i byen. 

Desuden kan du udfordre dig selv i højden og se Nyborg fra oven på klatrevæggen på Gl. Torv, eller finde din indre ro og balance, gennem guidet yoga og qigong fra Yogaskolen Nyborg. Danceteam Nyborg står samtidig for forskellige danseopvisninger, og laver workshops, hvor børn- unge og deres forældre kan prøve at danse alt fra hiphop til Fortnite Dance. 

Hvis du er til konkurrence, kan du besøge roklubbens telt eller tage en omgang streetfodbold. 

Aktiviteterne er mange og for alle aldersgrupper. Det er også muligt, at få en cykeltur rundt i byen på to-mandscykler eller spille håndbold i ”Lykkeligaen”, sammen med Nyborg Superkidz. Lykkeliga er et nationalt håndboldfællesskab for børn med udviklingshandicap eller udfordringer- her kan alle være med. Prøv også kræfter med Fodbold for Hjertet sammen med DBU og hjerteforeningen - et fodboldkoncept hvor der er fokus på sjov, fællesskab og motion for alle aldre. 

Udover et hav af aktiviteter, sætter Ungdomsrådet i Nyborg fokus på folkesundhed for unge på deres rullende talerstol, og lægger samtidig op til debat om emnet. Du kan også lytte til musikskolens musicalelever, når de giver koncert.  

Få tal på din sundhed

I Sundhedseksperimentariet kan du bl.a. få et sundhedstjek, prøve forskellige aktiviteter, få en uformel snak om sundhed med Nyborg Kommunes sundhedskonsulenter, eller få udfordret din viden om kost, motion og rygning. 

Tag familien, vennerne eller din nabo med og kom ned på Gl. Torv i Nyborg lørdag 5. oktober kl. 10-13 til et festfyrværkeri af gadeaktiviteter og stemning. 

Der vil være borde og bænke på Gl. Torv, så man kan fint medbringe madkurven. Der er ikke udsalg af mad eller drikke i forbindelse med Gang i gaden.

Få det fulde overblik over alle aktiviteterne her

For yderligere oplysninger, kontakt

Thomas Smidt Hvidberg, sundhedskonsulent, tlf. 6333 8110, e-mail: sund@nyborg.dk

Sidst opdateret 19. september 2019