Norden fejres i Nyborg

Suzanne Brøgger - Simon Kvamm - Einar Mar Gudmundson, Nordisk Ministerråd og en række andre kulturpersonligheder, sætter hinanden stævne for at fejre og fastholde det nordiske fællesskab.

Norden I Nyborg hedder festivalen der afvikles fra 5.-8. september i store dele af Nyborgs gamle bykerne.

Festivalens officielle åbning foregår på Kulturhus Bastionen, når de to markante nordiske forfattere Suzanne Brøgger og Einar Mar Gudmundson debatterer under overskriften: “Hvem er Nordisk?”

Åbningsaftenen byder også på koncert med Musica Ficta og Bo Holten, og det svenske vokalensemble Kongero.

Nordisk Ministerråd og Nyborg Gymnasium sætter festivalen igang torsdag 5. september kl. 12 med debat om “Unge og Demokrati i Norden” på Nyborg Gymnasium. Blandt paneldeltagerne er folketingsmedlem Bertel Haarder og Seniorrådgiver i Nordisk Ministerråd, Mikael Kelk.

Lørdag får publikum mulighed for at overvære en unik song-writer-talk mellem danske Simon Kvamm og svenske Oscar Danielsson. Udover smagsprøver fra de to kunstneres bagkatalog, handler mødet om at finde ud af, om de to kunstnere kan bruge hinandens musikalske baggrund og de fælles rammer, der er - eller måske ikke er -  i Norden.

Udover de programsatte arrangementer vil der være musikalske oplevelser i byens handelsgader, hvor der også er fokus på nordisk gastronomi og snapse-smagnings-konkurrence. 

Det er et samarbejde mellem blandt andet Kulturhus Bastionen, Nyborg Slot, Nyborg Kirke, byens ungdomsskole, Nyborg Bibliotek, Nyborg Musikskole og handelsliv, der har sammensat et fire dage langt program med fokus på det nordiske fællesskab, både når det handler om musik, kultur, litteratur og teater. 

Sidst opdateret 06. september 2019