Ny borgerrådgiver i Nyborg Kommune

Bjørn Brøndum Pedersen bliver fra 1. januar 2021 Nyborg Kommunes nye borgerrådgiver.

Det er et enigt Byråd, der har valgt at pege på Bjørn Brøndum Pedersen som kommunens nye borgerrådgiver.

Bjørn kommer fra en stilling som afdelingschef i ATP/Udbetaling Danmark, hvor han bl.a. har haft ansvaret for borgersager - sager hvor borgerne ikke har været tilfredse med enten selve den afgørelse, de havde modtaget eller den måde, afgørelsen var kommunikeret på.  

- Jeg er meget optaget af, at vi som myndighed er skarpe på måden, vi kommunikerer en afgørelse på, og at borgerne føler sig set, hørt og forstået. Med hørt mener jeg, at borgerne har haft reel mulighed for at medvirke i egen sag og bidrage med de for borgerne væsentlige oplysninger. For mig er evnen til at tænke “udefra og ind” vigtig. At vi i hele sagsforløbet har et skarpt øje for, hvordan vores adfærd og vores myndighedsafgørelse modtages og opleves af borgerne og virksomhederne i Nyborg Kommune. Vi skal møde borgerne og virksomhederne med en adfærd og en kommunikation, der understøtter borgernes og virksomhedernes tillid til det kommunale system, og samtidig skal vi være ydmyge i forhold til, at vi er der for borgernes skyld, og at borgerne har ikke andre steder at gå hen. Jeg glæder mig til jobbet som borgerrådgiver, og til at være med til at understøtte borgernes oplevelse af et fair sagsforløb, en ordentlig retssikkerhed, ligesom jeg glæder mig til at møde ansatte i Nyborg Kommune og få opbygget stærke og tillidsfulde relationer, udtaler Bjørn Brøndum Pedersen.  

Udover en diplomuddannelse i ledelse, og diplomuddannelse i bl.a. socialret og familieret, har Bjørn en uddannelse fra Mac Mann Berg i Århus i systemisk ledelse, hvor kommunikation og konflikthåndtering indgik som en naturlig del af uddannelsen. Bjørn har 25 års erfaring fra det socialfaglige område i Svendborg Kommune både som sagsbehandler og leder og senest 5 års erfaring som afdelingschef i ATP/Udbetaling Danmark. 

Privat bor Bjørn i Svendborg med sin kone Lone, der er specialsygeplejerske i psykiatrien. Han har 3 voksne udeboende børn.

For yderligere oplysninger, kontakt

Lone Mørup, pressechef, tlf. 2594 0599

Sidst opdateret 01. december 2020