Ny økonomi- og digitaliseringsdirektør i Nyborg Kommune

Anders M. Sørensen bliver ny økonomi- og digitaliseringsdirektør i Nyborg Kommune.

Den 1. januar 2021 tiltræder Anders M. Sørensen i stillingen som ny økonomi- og digitaliseringsdirektør i Nyborg Kommune. Samtidig nedlægges stillingen som økonomichef med udgangen af december 2020.

Anders M. Sørensen er en erfaren leder og har de seneste 18 år været ansat som økonomichef i Nyborg Kommune og kender derfor kommunen særdeles godt. Tidligere har han bl.a. været økonomi- og planlægningschef på Kolding Sygehus, planlægnings- og stabsmedarbejder i Sundhedssekretariatet i Fyns Amt og økonomisk konsulent på Odense Universitetshospital.

Han har en akademisk økonomisk uddannelse som cand.oecon. supplereret med en masteruddannelse i offentlig ledelse. Desuden har han mere end 26 års praktisk erhvervserfaring med opgaver inden for økonomi, planlægning og digitalisering i den offentlige sektor, heraf 20 års ledelseserfaring på chefniveau. 

Anders M. Sørensen bliver som direktør en del af direktionen i Nyborg Kommune og får det overordnede ansvar for økonomi, løn, udbud og indkøb, digitalisering og i-sikkerhed, IT-drift og infrastruktur.

Et enigt ansættelsesudvalg med repræsentanter fra Økonomiudvalget, Hovedudvalget, direktionen, ledere og medarbejdere har vurderet, at Anders M. Sørensen blandt 5 ansøgere er den helt rette til stillingen som direktør. Han har de nødvendige faglige, ledelsesmæssige og personlige kompetencer, hvor der blandt andet er lagt vægt på en stærk økonomifaglighed, rigtig gode analytiske evner og interesse for IT og digitalisering. Han er tillidsskabende, beslutningsstærk og har øje for vigtigheden af inddragelse af alle interessenter.

Kommunaldirektør Lars Svenningsen udtaler:
- Anders M. Sørensen har nogle rigtig gode lederegenskaber og er fagligt dygtig med et stort overblik. Han er samtidig meget flittig, løsningsorienteret og er god til at samarbejde på tværs i organisationen.

Anders M. Sørensen siger: 
- Jeg glæder mig til at blive en aktiv del af direktionen og er rigtig glad for at kunne fortsætte det gode samarbejde med de mange dygtige ledere og medarbejdere i Nyborg Kommune. Nyborg Kommune er en meget velfungerende kommune med styr på økonomien og en flad organisationsstruktur, hvor der er en høj grad af trivsel blandt ledere og medarbejdere. Desuden er Nyborg Kommune inde i en meget spændende udvikling, hvor der i fremtiden bliver endnu mere fokus på tværgående samarbejde i forhold til at understøtte kerneopgaven, digitalisering og nye arbejdsformer, udbudsprocesser og grønne indkøb, sundhedsreformen, modernisering og effektivisering af den offentlige sektor.

Anders M. Sørensen er 55 år, oprindeligt født og opvokset i Nyborg, men bor i dag i Odense sammen med sin kone Tine og deres 3 børn Kasper (20 år), Nikolaj (18 år), Frederikke (15 år). I sine unge år har han bl.a. spillet meget fodbold i Nyborg, men nu går fritiden i stedet med motionsløb, ture på racercyklen og i fitnesscenter.

For yderligere oplysninger, kontakt

Lars Svenningsen, kommunaldirektør, tlf. 6333 7701, mobil: 2335 7771, e-mail: lsv@nyborg.dk

 

Sidst opdateret 16. december 2020