Styrk børn og unges mentale sundhed

Aktiviteter og oplæg om mental sundhed for børn, unge og forældre.

Flere og flere børn og unge oplever at have det svært i en kortere eller længere periode, og mange forældre er til tider bekymrede for hvordan deres barn har det. Sundhed er mere end at bevæge sig og spise sundt. Det handler også om den mentale sundhed, det at have det godt med sig selv og andre. 

Nyborg Kommune inviterer børn, unge og forældre til temaoplæg med praktiske aktiviteter under overskriften SAMMEN OM Mental sundhed tirsdag 10. marts 2020, kl. 16.30-18.30 på Nyborg Gymnasium i Kuberne (Skolebakken 13, 5800 Nyborg).

På temaoplægget kan du bl.a. høre om: 

  • Hvordan dagligdagens problemer og udfordringer kan håndteres?
  • Hvorfor fællesskaber er vigtige? 
  • Hvordan en tur i skoven kan give fornyet energi?
  • Hvorfor en god søvn er vigtig?

Vi sætter også fokus på emner som bl.a. ensomhed, stress, angst og depression, og hvordan du med simple redskaber, råd og vejledning kan tackle udfordringerne og styrke din mentale sundhed.   

En række fagpersoner fra Nyborg Kommune vil afholde korte oplæg, og herefter er der mulighed for at høre mere om Nyborg Kommunes mange sundhedstilbud til børn, unge og forældre. Natur- og kulturvejlederen tilbyder derudover at deltagerne kan komme med ud på en gåtur i området.

Det er gratis at deltage.

Der er tilmeldingsfrist senest torsdag 5. marts 2020. 

Ved spørgsmål kontakt Sundhed og Forebyggelse v. sundhedskonsulent Luise Andersen kontaktes på sund@nyborg.dk  

Foredraget Den ubrydelige vane v. Jacob Søndergaard var startskuddet til i alt fire temaoplæg om en række sundhedsemner, der tilbydes børn, unge og forældre i foråret 2020. De kommende oplæg handler om Mad og Måltider, Fysisk Aktivitet og sidst men ikke mindst Seksuel sundhed og forebyggelse af brugen af rusmidler. Oplæggene har deres udspring i Sundhedspolitikken SAMMEN OM det gode liv, herunder Strategi for Sund Ungdom og Strategi for Tidlig indsats vedr. børn og unges overvægt.

Nærmere information om de kommende temaoplæg vil løbende blive lagt her på hjemmesiden og Facebooksiden Sund i Nyborg. 

Sidst opdateret 18. februar 2020