Innovativt samarbejde skaber foreningsidræt for psykisk sårbare i Nyborg

NGIF Gymnastik og Atletik og Dansk Arbejder Idrætsforbund har indgået et samarbejde for at skabe en idrætsafdeling målrettet psykisk sårbare. Nyborg Kommune støtter op omkring tiltaget med en idrætskoordinator.

NGIF - Idræt For Sindet startes op med en aktivitetsdag med sjove aktiviteter (krolf, stigegolf, kongespil, speedminton, gåtur). Aktivitetsdagen og opstart af den nye idrætsafdeling er for borgere med tilknytning til psykiatrien, borgere der er psykisk sårbare, eller borgere der generelt er interesseret i idræt og bevægelse i fællesskaber med ligesindede.

Idræt For Sindet giver mulighed for at deltage i et fællesskab i idrætsforeningen, og man kan tilmelde sig en arbejdsgruppe og dermed få indflydelse på aktiviteterne. NGIF Gymnastik og Atletik glæder sig til at komme i gang med den nye afdeling.

Hvornår
Aktivitetsdagen med efterfølgende opstart af NGIF - Idræt For Sindet er onsdag 26. maj kl. 10:00 – 12:30.

Hvor
Aktivitetsdagen afholdes coronavenligt på græsarealet bag Ringvej 3 5800 Nyborg. Indgang mellem Ringvej 1C og 3.

Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund, der har udviklet konceptet Idræt For Sindet. Konsulent Per Godballe forklarer:
- Mange medlemmer i Idræt For Sindet, kommer der af flere årsager. Den primære grund er idrætten, men sekundært oplever mange også en IFS - forening som værende et fristed, hvor der er plads til at være sig selv. Derudover bliver man i en idrætsforening, en del af et stærkt fællesskab, hvor relationer bliver til venner, man kan udvikle nye kompetencer og får grin og sjov ind som en naturlig del af hverdagen.

Formand for NGIF Gymnastik og Atletik Ann Rasmussen udtaler:
- Vi er en idrætsforening der også har en social profil. For os er det generelt vigtigt, at alle kan gå til idræt og være en del af et fællesskab. Vi er en forening, der gerne vil invitere alle med, og kan rumme mange. Derfor er vi åbne for at oprette nye hold. Vi har tidligere erfaringer med udfordrede målgrupper.

For yderligere oplysninger, kontakt

Jane Thomsen Løvetofte, idrætskoordinator. Tlf. 2044 9793, e-mail: jatl@nyborg.dk

Ann Rasmussen, formand for NGIF Gymnastik og Atletik. Tlf. 5123 3774, e-mail: formand@ngif.dk

 

Sidst opdateret 06. maj 2021