Coronapas

Fra 6. april kan du for eksempel gå til frisør, men du skal medbringe coronapas, som viser, at du er vaccineret, har overstået sygdommen eller er testet negativ for corona.

Med coronapasset kan store dele af erhvervene og kulturlivet genåbne tidligere end ellers.

Coronapasset skal vise, om du er færdigvaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ indenfor 72 timer (både PCR- og antigen-test).
Børn under 15 år er undtaget.

Husk derudover også ID, f.eks. sundhedskort, pas, kørekort m.v.

Coronapas til borgere, der er digitale

På sundhed.dk kan du nu hente to coronapas.

 • Et Coronapas for Covid-19 test, hvis du er testet negativ med en PCR test, og svaret ikke er ældre end 7 dage.
 • Et Coronapas for Covid-19 vaccination, hvis du har gennemført hele dit vaccinationsforløb.

Coronapas i MinSundhed

I MinSundhed-appen kan du på nuværende tidspunkt kun hente et Coronapas for Covid-19 vaccination.
Et Coronapas for Covid-19 test forventes klar i MinSundhed medio april.

Dokumentation for negativ test

Ifølge Sundhedsministeriet kan du bruge resultatet af din seneste negative Covid-19 test – både PCR test og lyntest som dokumentation for, at du er testet negativ for corona. Begge testresultater ligger både på sundhed.dk og i appen MinSundhed.

Du kan også bruge en tidligere positiv test som dokumentation for, at du nu har opnået immunitet.

Læs mere på www.sundhed.dk

Coronapas til borgere, der ikke har NemID

I genåbningsplanen er det præciseret, at også borgere, der ikke bruger de digitale løsninger, let skal kunne få dokumentation for, at de er vaccineret eller er testet negativ.

Sundhedsministeriet arbejder nu videre med en løsning, der betyder:

 • Færdigvaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, får tilsendt et vaccinationspas direkte via fysisk post.
  Den 9. april begynder udsendelsen af vaccinationspas til de borgere, der er færdigvaccineret, og passene vil løbende blive sendt ud til borgerne i takt med, at de er færdigvaccineret. Coronapasset gælder fra 2 uger efter sidste vaccination.
  Der oprettes hurtigst muligt en telefonservice, hvor alle færdigvaccinerede borgere kan bestille et printet vaccinationskort.
 • Borgere, der har brug for at dokumentere en negativ test, men ikke er digitale, henvises til antigentest-stationer (lyntest).
  De fleste private udbydere af lyntest tilbyder allerede i dag fysisk dokumentation for negativ test til borgere, som ønsker det.
  Danske Regioner vil sikre, at dette fremover stilles som krav over for de private udbydere, og det forventes at være på plads 6. april.
 • I helt særlige tilfælde kan der være behov for, at ikke-digitale borgere skal kunne dokumentere PCR-testresultater, fx ved rejse til udlandet. Den løsning er endnu ikke på plads. Det gælder også borgere, der er fritaget for test.
 • Borgere, der ikke er digitale, og som har brug for dokumentation for immunitet, skal kontakte deres egen læge.
  Vi retter løbende til på denne side i takt med, at løsningen for ikke digitale borgere kommer helt på plads.

Der er en ”solnedgangsklausul” for coronapasset for alle andre aktiviteter end turisme og rejser, når alle danske borgere, der er ønsker det, er færdigvaccinerede. Det betyder, at på sigt skal du kun bruge coronapasset, hvis du f.eks. skal ud at rejse og ikke hos frisører og på cafeer.

Aftalepartierne vil i maj og juni 2021 drøfte erfaringerne med brugen af coronapasset og tage stilling til dets fortsatte omfang og brug.

Her skal du bruge coronapasset

Hvis du f.eks. skal til frisør eller til fodkliknik, når de liberale erhverv genåbner 6. april, skal du med coronapasset kunne bevise, at du er vaccineret, har overstået en infektion eller er testet negativ inden for de sidste 72 timer.
Husk også ID.

Får du lyst til at besøge en fortovscafé, når restaurationerne må åbne 21. april, skal du også kunne fremvise et coronapas. Det skal du også, hvis du vil på museum, der også åbner 21. april.

Fra 6. maj åbnes der for indendørs servering på restauranter og caféer, ligesom det bliver muligt at gå i teatret eller biografen eller dyrke idræt indendørs, hvis man er over 18 år gammel. I alle tilfælde kræver det dog, at du kan fremvise et gyldigt coronapas.

Når det bliver muligt at rejse på ferie, skal du også bruge coronapasset.

Coronapasset er en del af genåbningsaftalen, som du kan se her

Læs mere på Sundhed.dk om coronapasset, og hvordan du får det

Sidst opdateret 24. marts 2021