Nyborg deltager i den store hjernedyst

Fredag 9. april afholder Dansk Skoleskak ”Den Store Hjernedyst”, som er den store finale til Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag.

Birkhovedskolen prøver sammen med 15 skoler fra hele landet at besejre en stormester, der spiller mod skolernes repræsentanter samtidigt i en spændende omgang ”Alle mod én”.
Den Store Hjernedyst giver eleverne mulighed for at træne koncentration, tålmodighed og logisk tænkning. Der er spilaktiviteter på de enkelte skoler, online og livestream, hvor Dansk Skoleskak binder dagen sammen – ikke mindst med den store finale: Alle mod én.

Til Alle mod én spiller stormester, Jakob Vang Glud, mod en repræsentant fra hver af de 15 skoler på samme tid. De 15 udvalgte får deres sag for når de forsøger at vinde deres skoler ære. Dansk Skoleskak kommenterer live, så skolerne kan heppe på deres repræsentanter.

Til dagligt er Nyborg en livlig skoleskak-kommune, hvor bl.a. Danehofskolen - afd. Nyborg, Nyborg Heldagsskole og Nyborg Private Realskole bruger skoleskak til at styrke børn og unge fagligt, socialt og mentalt.

Skolernes Skakdag 2021 arrangeres af Dansk Skoleskak i samarbejde med Det Obelske Familiefond, Spar Nord Fonden og en række lokale fonde.

Du kan følge med live på www.skoleskak.dk/live

Få mere information på www.skoleskak.dk/skolernes-skakdag

For yderligere oplysninger, kontakt

Mikkel Nørgaard, læringschef. E-mail: mikkel@skoleskak.dk, tlf. 2984 9874.

Esben Nicolajsen (kommunikationsmedarbejder). E-mail: esben@skoleskak.dk, tlf. 9390 6861.

Fakta

Dansk Skoleskak (DSS) arbejder for at styrke børn og unges faglige, sociale og mentale udvikling, så flere får et liv med læring og uddannelse. DSS er startet i 1960 af skoleledere, -lærere og –elever. 60.000 elever fra 600 skoler er i dag aktive i skoleskak. DSS har den nationale kompetence inden for skoleskak og rådgiver kommuner og skoler i at anvende skoleskak som systematisk læringsmetode, fx via det evidensbaserede læringskoncept SKAK+MAT®, hvis læringseffekter er undersøgt og formidlet internationalt. DSS står bag Skolernes Skakdag, Skoleskaklærer-uddannelsen® og Skakshoppen.dk, der forsyner skoler og elever med skakmaterialer og koncepter.

Sidst opdateret 26. marts 2021