Tour de France 2021

Nyborg bliver målby for 2. etape i verdens største cykelløb, Tour de France, der starter i Danmark i 2021.

Cykelløbet bliver set af mange millioner tv-seere i mange lande, og i 2021 vil de mange cykelinteresseredes øjne være rettet mod #danmarksrigeshjerte, hvor løbets 2. etape på hele 190 km for alvor sætter Nyborg på verdenskortet, når rytterne suser over Storebæltsbroen og passerer målstregen på Storebæltsvej.

Musik, kultur og sport i verdensklasse vil smelte sammen i en historisk stor folkefest i Nyborg i 2021, og vi glæder os rigtig meget til at fejre det sammen med jer.

Det forventes, at over 900.000 tilskuere vil følge Tour de France-etaperne på dansk jord, hvoraf 10 % vil være besøgende fra udlandet.

Tour de France har tidligere gæstet lande som Holland, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Irland og Spanien, og det er altså første gang, Le Tour de France gæster Danmark.

2. etape af Tour de France

Etapen beskrives af tourledelsen som en rute, hvor rytterne først kører gennem maleriske landskaber, langs fjorde og over bakker for på etapens sidste 20 km at køre over Storebæltsbroen.

Se visualisering af 2 etape her

Filmen er produceret af ASO.

Når de krydser bæltet, kommer vinden derfor til at spille en helt afgørende rolle. Holdkaptajnerne må således sætte deres lid til holdets kollektive styrke og opofrelsen hos den enkelte rytter på holdet. Det forventes, at det bliver et opsplittet felt, der krydser målstregen i Nyborg, og at tidstabene får stor betydning for, hvem der må køre videre i den gule trøje og for det endelige samlede klassement. Sejren kan meget vel gå til en af de stærke sprintere i feltet.

Se Rolf og Ritter cykle 2. etape af Tour de France 2021

Filmen er produceret af Grand Départ Copenhauge i samarbejde med TV 2. 

Se alle detaljer og mere om de danske etaper på letourcph.dk 

Følg med når der sker noget NYT

Vil du følge med i al praktikken omkring Tour de France i Nyborg, så kan du abonnere på vores nyhedsmail. På den måde du automatisk tilsendt en mail, hvis der sker ændringer/opdateringer omkring Tour de France.

Få praktisk information om Tour de France - abonner her

Du kan også tilmelde dig nyhedsbrevet fra letourcph.dk for på den måde altid at få seneste nyt om Tour de France-starten i 2021.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

DIN idé til Tour de France

Har du en idé til hvordan vi bedst kan vise vores by frem, hvordan vi kan pynte op, hvilke arrangementer vi  skal ha i byen den dag, eller noget helt andet, så send en mail på tdf@nyborg.dk. Vi fordeler henvendelserne ud i de arbejdsgrupper der er nedsat, så du kommer i kontakt med lige præcis de mennesker, der skal arbejde med det område, din idé handler om.

Kom og vær med, og lad os sammen sørge for at gøre det til en ægte cykelfest.

For yderligere oplysninger, kontakt

Tue Kempf, projektchef Tour de France i Nyborg Kommune, e-mail: tue@nyborg.dk

Pressemeddelelser

Præsentation af 2. etape af Tour de France 2021
Udsendt 4. februar 2020

Erfaren eventchef får ansvaret for Tour de France i Nyborg
Udsendt 28. juni 2019

Pressemeddelelse: Første skridt mod Tour de France i Nyborg
Udsendt 18. marts 2019

Fakta om Grand Départ Copenhagen Denmark 
Online fra 21. februar 2019

Pressemeddelelse: Nyborg bliver målby i Tour de France
Udsendt 21. februar 2019

Sidst opdateret 19. februar 2020