Mød os i Sundhedshuset
Monica Steengaard er tandlæge og har ejet Tandklinik Steengaard siden 2001. Kathrine Steengaard er tandplejer og har været medejer siden 2017.
”Vi glæder os til at blive en del af det nye Sundhedshus, fordi vi ser det som vores vigtigste opgave at fremme tandsundheden og sikre borgerne store smil og en god livskvalitet. Den opgave vil Sundhedshuset i høj grad hjælpe os med at løse. Vi vil kunne sparre på tværs af faggrupper, henvise hurtigere internt og opnå større viden om sundhedsfaglige områder udover vores eget. Det vil give bedre behandlingsmuligheder og -resultater for den enkelte patient.
Derudover får vi større og mere handicapvenlige lokaler, så vi kan rumme de borgere, som vi lige nu ikke kan tilbyde hjælp, idet vores nuværende klinik har trapper og ingen elevator.”
Maria Quisgaard Gaunsbæk er speciallæge i øre-, næse- og halssygdomme, og hun glæder sig til at give patienterne en god oplevelse i Sundhedshuset med nye, tidssvarende faciliteter. Hun ser også frem til et tættere samarbejde og et stærkt fællesskab med de andre aktører i huset.
”Jeg tror på, at Sundhedshuset vil give et unikt samarbejde på tværs af fagligheder, som vil komme borgerne til gode. Jeg har i forvejen et godt samarbejde med de praktiserende læger rundt omkring, men den lægefaglige sparring vil blive endnu mere tilgængelig i Sundhedshuset.
Jeg kan også se muligheder for samarbejde med kommunens fysioterapeuterne, hvilket vil være helt nyt. For eksempel ser jeg mange patienter, som lider af svimmelhed, hvor det viser sig primært at handle om dårlig balance, og her er fysisk træning en god behandlingsmulighed.”
Lægerne Nr. Voldgade består af to faste læger, Michael Lissner og Randi Christensen, samt Charlotte Vilhelmsen, som er vikar. Praksis består desuden af en sygeplejerske og to sekretærer. Ud over bedre adgangsforhold for gangbesværede ser Lægerne Nr. Voldgade flere fordele ved at blive en del af Sundhedshuset.
”Vi ser især frem til en hverdag med et tværfagligt fællesskab i Sundhedshuset. Det vil skabe større professionelle miljøer og dermed styrke fagligheden, samarbejdet og kvaliteten i opgaveløsningen på tværs. Vi er glade for at være med helt fra starten og kunne bidrage til at opbygge et stærkt kollegialt netværk med gensidig aflastning, når det er nødvendigt. Vi forventer også, at Sundhedshuset vil gøre det lettere at rekruttere læger til Nyborg.
Derudover er der selvfølgelig den klare fordel, at det nye Sundhedshus samler flere sundhedstilbud i Nyborg og på den måde giver færre indgange for borgeren til det nære sundhedsvæsen.”
Lægerne Enghavevej er et stort lægehus, som består af et team af seks praktiserende læger, en uddannelseslæge, to sygeplejersker, fire sekretærer, fem praksisassistenter og en serviceassistent.
”Når vi bliver en del af det nye Sundhedshus vil vores samarbejde med andre aktører i høj grad blive styrket. Jo bedre en relation vi har til vores samarbejdspartnere, desto mere synergi får vi til glæde for patienterne. Vi håber også, at vi kan være med til at teste nye, innovative former for samarbejde med blandt andet hospitalerne i sammenhæng med forskningsmiljøet i Region Syddanmark og på OUH.
Vi glæder os til at blive en del af det kommende Sundhedshus af mange årsager, men vigtigst af alt, fordi vi tror på, at det vil gavne vores patienter".
Hudklinikken i Nyborg består af speciallæge i hud- og kønssygdomme Lisbeth Stauffer Bjerregaard, klinikassistent Tina Givskov og sekretær Trine Lund-Nielsen.
”Vi forestiller os, at Sundhedshuset vil skabe en spændende dynamik med flere kollegaer samlet i tættere fysisk relation på tværs af specialer. Der vil blive god mulighed for sparring og et stærkere samarbejde med aktørerne i huset, men også på sigt mulighed for forskning. Det vil alt sammen komme borgene til gode”.
I PAFO samarbejder patientforeningerne på tværs blandt andet omkring aktiviteter. Samtidig er patientforeningerne involveret i Nyborg Kommunes træningstilbud.
”Sundhedshuset er det rette sted at være for patientforeningerne, fordi vi kommer tættere på borgerne og på de enkelte sundhedsfaglige tilbud. Vi forventer at vores tilstedeværelse i huset vil styrke samarbejdet med de andre aktører, så vi får en bedre forståelse for og viden om, hvad vi kan gøre sammen.
Vi glæder os også meget til at få vores motionstilbud samlet – for eksempel Hjertemotion, som er et led i arbejdet med rehabilitering.”
Sundhed og forebyggelse har til formål at fremme borgernes sundhed og forebygge sundhedsudfordringer. Mulighederne rummer blandt andet frivillige sundhedstilbud som rygestopkurser, mestringskurser, Sund i naturen og et samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om lokal kræftrådgivning. De forskellige sundhedstilbud til borgerne skal samles i Sundhedshuset.
”Vi forventer, at en fælles adresse med de andre aktører i Sundhedshuset vil bidrage til et øget kendskab til hinandens muligheder og på den måde give et endnu bedre tilbud til borgerne samlet set. Vi vil få en tættere dialog med flere aktører med mulighed for sparring og erfaringsudveksling.
Vi glæder os til at byde borgerne velkomne i et Sundhedshus, der er imødekommende og lækkert, og hvor de vil opleve tilgængeligheden i at mange aktører er samlet på en fælles lokation.”
I Træning og Sundhedsfremme tilbyder fysioterapeuter og ergoterapeuter gratis træning og målrettede forløb til borgere, som er svækkede, har været indlagt eller har en sygdom, som ikke bliver bedre. Træning og Sundhedsfremme består af 20 medarbejdere, som har hovedsæde på Skaboeshusevej i Nyborg, hvor den fysiske træning fortsat vil foregå.
”Det giver mening at placere nogle af vores tilbud i Sundhedshuset, så vi er tæt på borgerne, når de i alligevel kommer i huset med sundhedsudfordringer. Vi vil gerne vise, at der er hjælp at hente, hvis man for eksempel skal lære at leve med en kronisk sygdom eller skal have hjælp til vægttab.
Vi ser også frem til at være tæt på de andre aktører, så vi kan blive endnu bedre til at spille sammen for at støtte borgerne bedst muligt. Vi håber, at den daglige kontakt til blandt andet praktiserende læger og patientforeninger kan øge vores samarbejde og kendskab til hinanden. Vi glæder os til at give de besøgende i sundhedshuset en god oplevelse og forhåbentlig hjælpe dem mod en livsstil, hvor sundhedsudfordringer fylder mindre.”
Der er reserveret plads til en regional samarbejdspartner. Nærmere information følger.
Sundhedshuset skal styrke mulighederne for at koble kommunale sundhedstilbud med hospitalernes behandlinger og den almene praksis. Derfor vil Sundhedshuset også komme til at rumme midlertidige pladser, som kommunen i samarbejde med sygehus og læge kan visitere borgere til.
Der vil være 20 midlertidige boliger, som særligt er for borgere, som er færdigbehandlede fra sygehus og har behov for ekstra sundhedsfaglig observation og pleje.
Kontakt
Har du spørgsmål om Sundhedshuset?

Dina Moos Riggelsen
Konsulent