Nyhed, tilføjet 19. juni 2022

16.000 cykler i solskin over Storebæltsbroen

Den 11. juni, blot tre uger før Tour de France-feltet forcerer Storebæltsbroen og krydser målstregen i Nyborg, deltog lige knap 16.000 cyklister i motionsløbet Tour de Storebælt. I høj sol og kraftig modvind kæmpede de sig over broen og frem til målstregen i Nyborg på Storebæltsvej.

”Velkommen til Nyborg!”. Sådan blev der jublet utallige gange fra scenen i målområdet på Storebæltsvej, hvor de to speakere sørgede for god stemning og guidede deltagerne det sidste stykke op mod cirkuspladsen. Foto: Nyborg Kommune

Lørdag 11. juni var der godt vejr, høj sol og fantastisk stemning i Nyborg. Motionscykelløbet Tour de Storebælt løb nemlig af stablen, hvor op mod 16.000 deltagere cyklede over Storebæltsbroen og krydsede målstregen på Storebæltsvej i Nyborg – akkurat samme sted, som det Tour-feltet gør det 2. juli.

De mange motionscykelryttere startede enten fra Roskilde, Kalundborg eller Korsør og cyklede henholdsvis omkring 200, 100 og 25 kilometer. Fælles for alle var dog de sidste 20 kilometer, som foregik i stiv modvind henover Storebæltsbroen. Det lod deltagerne dog ikke sig mærke af, for henover målstregen susede både racercykler, mountainbikes, ladcykler og liggecykler.

Mærk stemningen fra dagen

I målområdet på Storebæltsvej var der gennem hele eftermiddagen og aftenen hundredvis af tilskuere, der i samarbejde med solen, sørgede for god stemning for de mange deltagere, når de ankom til Nyborg.

Cirkuspladsen var forvandlet til en cykel-festplads fyldt til bristepunktet med madboder, expo-butikker og meget andet, som både tilskuere og deltagere kunne nyde godt af.

Du kan se en masse billeder og videoer fra dagen på facebooksiden ”Vi mødes om Touren – Nyborg 2022” lige her