Nyhed, tilføjet 27. sept. 2021

Bertil Emil Vester Mortensen fra Ørbæk er Årets Børnecyklist

Årets Børnecyklist 2021 er den ti-årige Bertil Emil Vester Mortensen fra 4b på 4kløverskolen i Ørbæk, der i dag cykler længere til skole hver dag end mange voksne til arbejde.

Prisen er en del af Cyklistforbundets landsdækkende børnemotionskampagne Alle Børn Cykler.

Årets vinder er et eksempel på, hvordan cyklen giver børn en helt særlig oplevelse af selvstændighed og af at kunne mestre noget stort. Bertil var en lidt usikker cyklist, der satte sig for at ville lære at cykle de otte km til skole. Storebror var med den første tid, men i dag cykler han selv, for – som han siger - han vil hellere klare sig selv. Bertil fortjener i den grad prisen som Årets Børnecyklist 2021.

Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet

Cyklistforbundet udnævner Årets Børnecyklist som en del af børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler, som Cyklistforbundet kørte de to første uger af september i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank. Over 90.000 elever fra skoler over hele landet cyklede med i årets kampagne. Lærere, kammerater og forældre har som en del af kampagnen været inviteret til at nominere børn til prisen. 62 børn fra hele landet blev nomineret, og 7 elever gik videre til finalen.

Supermand på cykel

Det var Bertils lærere, Conny Noer Grønhøj og Annette Lønberg Larsen, der indstillede Bertil til prisen:

- Bertil imponerer os alle dagligt. Han cykler hver dag til og fra skole – 8 km hver vej og har glædestrålende fortalt, at han nu er kommet ned på 25 min. Han begyndte sin ’karriere’ som cyklist kort før sommerferien, hvor han stadig gik i 3. klasse, og gennemførte sammen med klassen den lille cyklistprøve. Dengang var Bertil en usikker cyklist, men han opdagede ved prøven, at det hele nok skal gå, og han kastede sig ud i det. Vi så en meget forpustet dreng om morgenen. Men han kom til tiden og var så sej. Lysten til at cykle og til at bevæge sig var lagt. Her i 4. klasse er formen og kondien sammen med sikkerheden blevet endnu bedre. Bertil er en supermand, der cykler hver dag – i al slags vejr. Storebror er ikke længere en følgesvend. Nej - jeg vil hellere klare mig selv, siger Bertil.

Cykel på vej til Bertil

Klaus Bondam siger om nomineringen:
- Det er meget inspirerende at se, hvordan cyklen har givet Bertil lyst og mod på at bevæge sig mere i hverdagen. Jeg håber, at det vil inspirere endnu flere lærere og forældre til at bakke op om børns cykling.

Bertil Emil Vester Mortensen blev udnævnt som Årets Børnecyklist via en videotale med Klaus Bondam, der blev vist for hele klassen. Med udnævnelsen følger en flot ny mountainbike, som er sponsoreret af HF Christiansen. De øvrige seks finalister kan se frem til at få et gavekort til en biograftur for to med popcorn og det hele.

De øvrige seks finalister til prisen som Årets Børnecyklist var:

  • Charlie Anderson, 3. klasse på Føvling Børnecenter, Vejen Kommune
  • Dirch Oscar Bille Tønder, 2. klasse på Lynge Skole, Allerød Kommune
  • Ellen Graversen, 4. klasse på Glud Skole, Hedensted Kommune
  • Filip Olsen Laustrup, 6. klasse på Nørre Aaby Skole, Middelfart Kommune
  • Frederik Nordahl Nyeland, 4.a, Langhøjskolen, Hvidovre Kommune
  • Mikkel Hvass Mørup, 4. klasse på Lynghøjskolen, Roskilde Kommune