Nyhed, tilføjet 09. nov. 2021

Det skal være trygt og sikkert at stemme til kommunalvalget 16. november 2021

Der er iværksat en række initiativer, der gør det trygt og sikkert at stemme til kommunal- og regionalvalget 16. november 2021.

Derudover opfordrer Nyborg Kommune til, at alle følger sundhedsmyndighedernes generelle råd om smitteforebyggelse – også på valgstederne.

Læs mere på sst.dk

Hvad kan du selv gøre, for at det er trygt at stemme på valgstedet?

Når du skal stemme til kommunalvalget, er der en række ting, du selv kan gøre, for at det er trygt og sikkert at stemme:

 • Hold afstand i køen
  Det er vigtigt, at du holder afstand i køen – både for din egen, men også for de andres skyld.
 • Tag din egen blyant eller kuglepen med
  Du har mulighed for at medbringe dit eget skriveredskab. Det skal være rød, sort, blå eller grøn i normal tykkelse. Blyant er også tilladt.
 • Du kan bruge værnemidler
  Du kan bruge værnemidler, men det er ikke et krav.
 • Stem i de mindst travle perioder
  Kom gerne forbi og stem i de mindst travle perioder. Husk du kan stemme fra kl. 8 til kl. 20. Der er typisk mest aktivitet mellem kl. 8-9.30 og 15.30-18.00.

Hvad gør Nyborg Kommune for at det er trygt og sikkert at stemme 16. november 2021?

Nyborg Kommune følger de til enhver tid gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne.

 • Stemmebokse og skriveredskaber
  Der er håndsprit til rådighed i stemmeboksen, og skrivepladen bliver løbende aftørret med spritserviet af de tilforordnede. Du er velkommen til at bruge eget skriveredskab jf. ovenstående.
 • Udluftning
  Der bliver jævnligt udluftet på valgstederne.
 • Håndsprit
  Nyborg Kommune sørger for, at der er håndsprit tilgængeligt flere steder på valgstedet, så du har mulighed for at spritte dine hænder af.
 • Stemmeafgivning i bil eller lignende (vognstemme)
  Du har mulighed for at stemme lige uden for stemmelokalet, hvis du af særlige årsager ikke kan komme ind på afstemningsstedet. Det kan for eksempel være, hvis du er svagsynet, mangler førlighed, eller der er trapper eller lignende på afstemningsstedet. Borgere, der er testet positive for covid-19 opfordres også til at afgive deres stemme udenfor. Der er opsat plakater med telefonnumre til valgstedet. Der vil komme to valgstyrere/tilforordnede vælgere ud, der vil tage dit valgkort med ind i valglokalet og hente en stemmeseddel til dig, som du kan udfylde udenfor, eventuelt i din bil eller lignende, og lægge den i en stemmekasse. Valgstyrerne og de tilforordnede vælgere skal sørge for, at du kan få lov til at stemme, uden at andre kan se, hvad du har stemt.