Nyhed, tilføjet 18. sept. 2023

Direktørskifte ved Østfyns Museer pr. 31. december 2023

Direktør for Østfyns Museer Erland Porsmose har efter 43 år som direktør meddelt museernes bestyrelse, at han fratræder stillingen som direktør for Østfyns Museer pr. 31. december i år.

Erland har været direktør for museerne siden sammenlægningen af Nyborgs og Kertemindes museer i 2009. Før fusionen var Erland i mange år succesrig direktør for Kertemindeegnens Museer.

Bestyrelsen vil gerne takke Erland for en fantastisk indsats gennem årene og for den udvikling af alle museerne som Erland sammen med museernes personale har stået for siden sammenlægningen.

Bestyrelsen har besluttet at ansætte museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen som ny direktør for Østfyns Museer pr. 1. januar 2024. Mette har siden sin ansættelse i Kulturhistorisk Afdeling ved Kertemindeegnens Museer i 2007 haft lederstillinger ved Vikingemuseet i Ladby, Johannes Larsen Museet i Kerteminde og senest som leder af Kulturhistorisk Afdeling og Nyborg Slot. Mette møder derfor ind til direktørstillingen med en solid ballast og erfaring fra alle sider af Østfyns Museers aktiviteter. Bestyrelsen glæder sig til det fremtidige samarbejde med Mette i direktørstolen.

For yderligere oplysninger, kontakt

Direktør Erland Porsmose, Østfyns Museer. Tlf. 6160 1003, e-mail: erp@ostfynsmuseer.dk

Museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen, Leder af Kulturhistorisk Afdeling og Nyborg Slot.
Tlf. 2971 0767, e-mail: mlt@ostfynsmuseer.dk 

Flemming Kjærulf, formand for Østfyns Museers bestyrelse. Tlf. 5383 0053, e-mail: fkjerulf@mail.dk