Nyhed, tilføjet 24. juni 2022

Gadeløbet genoplives i Nyborg

Tirsdag 28. juni genoplives det traditionsrige gadeløb i Nyborg. Bymidten og Torvet danner rammene for både løbet og festlighederne, hvor den lokale cykelklub sørger for, at både deltagere og tilskuere får en unik oplevelse.

At være målby for Tour de France er en ”once in a lifetime”-oplevelse. Det mener Nyborgs lokale cykelklub, Nyborg Cykle Klub, i hvert fald, og derfor genopliver de nu det traditionsrige gadeløb i Nyborg.

Sidst gadeløbet blev afholdt er mere end 25 år siden. Men dengang var det en fast sommertradition for den lokale cykel klub, fortæller Nyborg Cykle Klubs formand Jørn Carl. 

- Det døde desværre ud, men nu håber vi, at Tour de France i Nyborg og cykelfeberen i hele landet kan være med til at genoplive interessen og tilslutningen omkring løbet. Vi håber i hvert fald - og regner med - at afholde det igen fast fremadrettet, tilføjer formanden. 

Gadeløbet afholdes med start og mål på Torvet i Nyborg tirsdag 28. juni. Der vil være tre løb i alt: det åbent løb, hvor alle kan deltage, ét for ungdomsryttere og selve hovedløbet, hvor både licens og tidligere professionelle ryttere vil deltage.

gadeløb rute

Criteriums er et besøg værd

Udover selve løbet sørger den lokale cykelklub for livemusik, god stemning og spændende aktiviteter for publikum, der uden tvivl vil opleve hæsblæsende cykelræs på yderst tæt hold. Cykelgadeløb – eller et criterium – som det kaldes på engelsk, er en stor og unik oplevelse for publikum.

Der vil også være et mindre traktement i Nyborg Cykle Klubs VIP telt under og efter løbet. Der køres på en lukket rute på Nyborgs gader.

Program

Arrangementet starter klokken 17.00 og varer indtil omkring klokken 21.00. Der køres i alt tre løb: 

Kl. 17.30 – 18.00 Åbent løb for ungdomsryttere
Kl. 18.15 – 18.45 Åbent for løb for alle
Kl. 19.00 – 20.00 Hovedløbet med deltagelse af tidligere topryttere

Her kan du læse en af Fyens Stiftstidendes artikler om gadeløbet

Her kan du kan læse en af Fyens Stiftstidendes artikler om gadeløbet