Nyhed, tilføjet 24. feb. 2023

Kultur på Recept: Bedre trivsel gennem kultur og natur

Projektet ’Kultur på Recept’ skal hjælpe unge i Nyborg Kommune til bedre trivsel.

I løbet af 2023 får unge i Nyborg Kommune mulighed for at trække kulturen på recept og deltage i forskellige forløb med aktiviteter indenfor billedkunst, fortælling, musik og natur.

Mange unge mistrives på et tidspunkt i deres ungeliv og oplever blandt andet udfordringer med stress, depression og forskellige former for angst. I Nyborg Kommune skal projektet ’Kultur på Recept’ forsøge at hjælpe unge i alderen 15-25 til bedre trivsel gennem konkrete kulturtilbud.

Bag projektet står Kulturregion Fyn, som er et kultursamarbejde mellem ni fynske kommuner og Kulturministeriet. Projektet Kultur på Recept ønsker at øge den mentale sundhed, trivsel og livskvalitet hos unge og voksne via kulturoplevelser.  

Projektet løber gennem hele 2023 og målrettes til unge i alderen 15-25 år i Nyborg Kommune.

Kultur på Recept er for dig, der:

  • Er mellem 15 og 25 år
  • Bor eller går i skole i Nyborg Kommune
  • Har mild til moderat stress, angst, depression eller savnet et fællesskab
  • Er motiveret for at deltage i forløbet

Kultur på Recept

Kultur på Recept er et frivilligt kulturtilbud, som er udviklet i et samarbejde mellem ni kommuner på Fyn med det fokus at forbedre den mentale trivsel hos unge og voksne. Det skal ske gennem et sundhedsfremmende kulturforløb, henvendt til mennesker, der kæmper med mistrivsel som f.eks. stress, angst, depression eller som bare savner et fællesskab.

Kulturaktiviteterne består af en kombination af udøvende og oplevende kulturaktiviteter, som skal skabe frirum for deltagerne, hvor de får plads til fordybelse og fælles oplevelser.

I Nyborg Kommune er Kultur på Recept et seks ugers forløb med aktiviteter to timer to gange om ugen, hvor en gruppe oplever og deltager aktivt i kulturaktiviteter indenfor billedkunst, fortælling, musik og natur. Der er fem forløb i alt og første forløb begynder 6. marts.

Kultur på Recept i Nyborg Kommune er udviklet i samarbejde med Nyborg Musikskole, Refsvindinge Naturskole, Johannes Larsen Museet og Nyborg Bibliotek.

Info og tilmelding

Du kan læse mere om forløbene i Nyborg Kommune og om, hvordan du tilmelder dig her. 

Du kan læse mere om projektet ”Kultur på Recept” hos Kulturregion Fyn her.

For yderligere oplysninger, kontakt

Winnie Foldager Glad, projektleder. Tlf. 3050 8874, e-mail: wif@nyborg.dk

Christina Søjdis, projektkoordinator. Tlf. 2022 4829, e-mail: chhs@nyborg.dk