Nyhed, tilføjet 02. okt. 2023

Kulturhusleder får nye opgaver i Nyborg Kommune

Tue Frøsig Fabricius tiltræder 1. november 2023 stillingen som kultur- og udviklingskonsulent i Nyborg Kommune. Det betyder, at Tue dermed siger farvel til opgaven som kulturhusleder på Bastionen.

Tue Fabricius vil som kultur- og udviklingskonsulent understøtte og udvikle kommunens kulturliv, så Nyborg Kommunes i forvejen stærke og alsidige kulturliv kan lykkes endnu bedre med at leve deres drømme og ambitioner ud, til gavn for både udøvere og borgerne.

Det glæder Søren Thorsager, der er chef for Kultur, Fritid og Turisme i Nyborg Kommune.

- Jeg er sikker på, at Tues erfaring og hans store netværk i kulturlivet i Nyborg Kommune kan gøre, at hans nye position i kommunen som kultur- og udviklingskonsulent kan blive en kæmpe gevinst for kunsten og kulturen i hele kommunen. Jeg er meget tilfreds med, at Tue har takket ja til opgaven, siger han.

Med tiltrædelsen i stillingen som kultur- og udviklingskonsulent siger Tue Fabricius samtidig farvel til opgaven som kulturhusleder af Bastionen. Tue Fabricius har været med siden den spæde start i 2016 og har været med til at udvikle Bastionen til den skattede kulturinstitution, den er i dag.

- Tue har som leder af Bastionen bidraget til at skabe et enestående kulturhus for borgerne og rigtigt mange besøgende fra hele landet. Senest har Tue stået i spidsen for arbejdet med at skabe visionen om værkstedsprojektet ”Kulturloftet”, som skal bringe Bastionen endnu tættere på Nyborgs kulturliv - et projekt, der er på tærsklen til at lykkes, og som Tue vil følge helt i mål, tilføjer Søren Thorsager.

Tue Fabricius understreger, at han kommer til at savne Bastionen og rollen som kulturhusleder.

- Jeg har nydt at udvikle en søvnig historisk bygning til en fantastisk perle af et kulturhus. Tænk, at vi på otte år er gået fra næsten ingen kulturtiltag til nu at have et kulturhus, der i dag rummer 45.000 besøgende og over 1000 forskellige små og store events. Den rejse har været helt fantastisk at være en del af, fortæller han og tilføjer: Jeg kommer helt sikkert til at savne det skønne hus, de mange frivillige og de stærke samarbejder der er bygget op. Men de store linjer er skabt, og nu venter en konsolidering af driften og jeg glæder mig derfor meget over at rykke ind på rådhuset og kunne fokusere på udviklingen af kulturstrategier, kunstprojekter og understøtte byens kulturaktører samtidigt med, at jeg kan færdiggøre og projektlede det virkeligt spændende ”kulturloftsprojekt”.

Med Tue Fabricius’ afgang fra Bastionen bliver der nu igangsat en analyse af, hvordan Bastionens position som kulturhus kan fastholdes og udbygges. En proces som ikke får nogen indvirkning på de aktiviteter der allerede er planlagt på Bastionen. Indtil der er ansat en ny leder af Bastionen, vil chef for Kultur, Fritid og Turisme i Nyborg Kommune Søren Thorsager varetage det daglige ledelsesansvar af kulturhuset.

For yderligere oplysninger, kontakt

Søren Thorsager, chef for Kultur, Fritid og Turisme i Nyborg Kommune. Tlf. 2966 9180, e-mail: stho@nyborg.dk

Tue Frøsig Fabricius, leder af Bastionen. Tlf. 2165 5580, e-mail: tff@nyborg.dk

Søren Tideman Lassen, Kommunikation og Presse. Tlf. 2156 3716, e-mail: slas@nyborg.dk