Nyhed, tilføjet 11. okt. 2022

40 års jubilæum: Skolernes Motionsdag fejres på Birkhovedskolen

Fredag den 14. oktober trækker danske skoleelever over hele landet i idrætstøjet til Skolernes Motionsdag. I år kan dagen fejre 40 års jubilæum, og det bliver markeret med en festlig fejring til den officielle åbning af årets motionsdag på Birkhovedskolen i Nyborg.

Der venter 460 elever på Birkhovedskolen en idrætsoplevelse ud over det sædvanlige på fredag 14. oktober til Skolernes Motionsdag. Dagen fylder 40 år, og udover en række indlagte overraskelser, skal eleverne gennem et program, som i jubilæets tegn markerer de sidste fire årtiers motionstendenser.

Med aerobic á la Jane Fonda i 1980’erne, yoga som da det brød igennem i 1990’erne, crossfitness der første gang hittede i 00’erne og ikke mindst naturtræningsformen Animal Flow fra 10’erne dykker skolen ned i det inspirationsmateriale, som Dansk Skoleidræt har udviklet til landets skoler i jubilæumsåret.

På Birkhovedskolen deltager, udover de mange elever og repræsentanter fra Dansk Skoleidræt, også borgmester Kenneth Muhs i aktiviteterne, hvor han blandt andet officielt sætter dagen i gang og markerer, at elever landet over er aktive på samme tid, på det, der med omkring 650.000 deltagende skoleelever i Danmark, kaldes verdens største motionsevent for skolebørn.

- Skolernes Motionsdag har gennem 40 år været et fast indslag for mange elever. Det var det også for mig. I godt vejr, når det regnede eller når kulden og efteråret bed, ja så kom man afsted og fik en super oplevelse. Vigtigheden af, at vi starter i de tidlige år med at motionere, og derigennem motiveres til at bevæge os livet igennem, kan ikke fremhæves nok. Med Skolernes Motionsdag er vi med til at sikre bevægelse, og samtidig så har dagen et stort socialt potentiale. I min egen skoletid såvel som i dag ser jeg frem til en super dag i jubilæets tegn, siger Kenneth Muhs.

 

Du kan læse den officielle pressemeddelelse fra Dansk Skoleidræt her.

 

Dagens program:

 

09.00: Kort velkomst i skolegården ved skoleleder Lars Busk Svendsen og ”peptalk” til eleverne fra Nyborgs borgmester Kenneth Muhs.

09.10: Skolernes Motionsdags opvarmningsdans for alle elever – 8. årgang danser for.

09.15-10.30: Jubilæumsaktiviteter på skolens område med fire årtiers motionstendenser – 8. årgang instruerer.

11.35-12.20: Efter en times pause løber eleverne runder på ”Cirkuspladsen”, der er det grønne område ved siden af skolen – en faldskærmsudspringer (!) lander på området og løbet sættes i gang.

 

Fakta om Skolernes Motionsdag:

  • Skolernes Motionsdag blev stiftet i 1982 som "De Fynske Skolers Motionsløb" af en gruppe idrætslærere i Dansk Skoleidræts daværende amtsudvalg på Fyn. Første år deltog mere end 55.000 elever i løbet.
  • Begivenheden bredte sig allerede året efter til resten af landet og blev omdøbt til ”Skolernes Motionsløb”.
  • I begyndelsen var det udelukkende en dag med løb, men motionsaktiviteterne udviklede sig rundt om på skolerne, og i 1993 blev dagen omdøbt til "Skolernes Motionsdag".
  • En undersøgelse fra 2018 viser, at 96 procent af Danmarks folke-, fri-, privat- og specialskoler deltager i Skolernes Motionsdag med knap 650.000 aktive elever. Oveni tallet kan lægges flere efterskoler, gymnasier og erhvervsskoler samt et ikke opgjort antal daginstitutioner.
  • I 2022 er landets skoler blevet opfordret til at registrere deres deltagelse i Skolernes Motionsdag. Tilmeldingen er åben helt frem til selve dagen, og antallet kan følges på www.skolernesmotionsdag.dk.
  • Dansk Skoleidræt, som står bag Skolernes Motionsdag, er en landsdækkende, non-profit idrætsorganisation, der arbejder for at fremme alle elevers læring og trivsel gennem idræt og bevægelse i en varieret skoledag.