Nyhed, tilføjet 17. maj 2021

Tour-organisationen ASO på besøg i Danmark

Forberedelserne er i fuld gang forud for næste års danske Tourstart 1-3 juli 2022. Løbets 2. etape sætter for alvor Nyborg på verdenskortet, når rytterne kører over Storebæltsbroen og passerer målstregen på Storebæltsvej i Nyborg.

Fra 17.-19. maj får de danske tour-arrangører fornemt besøg fra den franske løbsorganisation, ASO, som skal drøfte og nærstudere hele det tekniske setup i forhold til opsætning, logistik og organisering for den danske tourstart. Når en af verdens største sportsbegivenheder kommer til Danmark, sker det med hundredtusinder af tilskuere, op mod 2.000 akkrediterede mediefolk og 22 cykelhold med 176 verdensklasse ryttere. Det kræver planlægning, som nu er nået til næste vigtige fase inden tourstarten i sommeren 2022. 

- Når Tour de France næste år starter i Danmark og København er det samtidig en af verdens største sports- og mediebegivenheder vi får til landet: det kræver præcis planlægning. Den danske tour-organisation ser derfor frem til at gennemgå alle detaljerne med ASO, så vi får en super sportslig afvikling af de tre danske etaper og en fantastisk cykel- og folkefest på tværs af hele landet, siger Alex Pedersen, direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S.

Den franske ASO-delegation vil besøge alle fem danske tourbyer: København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg. Her vil ASO sammen med lokale projektfolk fra de fem mål- og startbyer gennemgå de konkrete detaljer for opbygningen af mål- og startområderne; ligesom man vil se nærmere på etableringen af pressecenter og fanpark, som skal servicere et stort antal mediefolk og fans. 

ASO forventer at have den endelige tekniske rapport klar i efteråret 2021, hvor opbygningen af mål- og startområderne lægger fast. 

Fakta 

  • Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles 1.-3. juli 2022.
  • Følg løbende nyheder og al information om Tour de France i Danmark på hjemmesiden letourcph.dk
  • ASO står for Amaury Sport Organisation, som ejer og afvikler blandt andet Tour de France.
  • Projektorganisationen bag Tour de France i Danmark regner med få corona restriktioner til næste sommer, og forventer derfor flere hundrede tusinder af gæster i fem danske mål- og startbyer og langs de danske landeveje.
  • Grand Depart Copenhagen Denmark 2022 I/S, som står bag organiseringen af Grand Départ i Danmark.
  • Interessentskabet er stiftet med overborgmesteren i Københavns Kommune og Erhvervsministeriets departementschef Michael Dithmer som henholdsvis formand og næstformand. Bestyrelsen består endvidere af borgmestrene for de fire deltagende byer samt kultur- og fritidsborgmesteren i Københavns Kommune.
  • Interessentskabets formål er at varetage den overordnede koordinering før, under og efter tour-projektet så effektivt som muligt og at bidrage til koordinering af sideaktiviteter, der gennemføres på lokalt og regionalt initiativ.
  • Der er samtidig nedsat et projektsekretariat, som står for den daglige drift af interessentskabet. Alex Pedersen er direktør. 

For yderligere oplysninger, kontakt

Simon Kærup, presseansvarlig i Tour-sekretariatet. Tlf. 2492 6298, e-mail: EL1U@kk.dk