Nyhed, tilføjet 06. okt. 2021

Uddan dig som fremtidens digitale social- og sundhedsassistent i Nyborg Kommune

Der åbnes nu for optag på den helt nye DigiTech-uddannelse for social- og sundhedsassistenter. Uddannelsen kombinerer det bedste fra SOSU-assistentuddannelsen med ny og spændende viden omkring velfærdsteknologi og digitalisering. Værdifuld viden for dig, der vil være med til at forme og udvikle fremtidens ældrepleje.

Virtual reality-briller der hjælper med at dæmpe angsten hos demente borgere. Elektroniske dørlåse, der nemt åbnes via en smartphone. Virtuelle lægekonsultationer, og elektroniske pilleæsker, der husker borgerne på at tage deres medicin.

Fremtidens ældrepleje rummer mange udfordringer – og mindst lige så mange muligheder. En helt ny DigiTech-uddannelse med fokus på velfærdsteknologi og digitalisering ser derfor nu dagens lys. Formålet er at uddanne de medarbejdere, der i fremtiden skal drive udviklingen inden for sundheds- og ældreområdet med fokus på det relationelle, det innovative og det tekniske.

- På uddannelsen bliver eleverne klædt grundigt på til at kunne gå forrest i at håndtere og udvikle fremtidens løsninger inden for omsorgsområderne. Eleverne får det bedste fra uddannelsen som social- og sundhedsassistent – herunder sygepleje, kommunikation og omsorg. Men derudover får de også den nyeste viden og de nødvendige praktiske færdigheder inden for velfærdsteknologi og digitalisering, lige som der i meget høj grad i samarbejdet mellem praktik og skole vil være fokus på at dyrke og udvikle et udviklende mindset, så vi sammen kan skabe forandring i sektoren, fortæller uddannelseschef Charlotte Sigurdsson fra Social- og Sundhedsskolen Fyn.

På forkant med fremtiden – i gode og sikre rammer

Som elev på den nye DigiTech-linje vil du have dit skoleforløb på Social- og Sundhedsskolen Fyn i Odense i et innovativt og spændende læringsmiljø. Der vil igennem uddannelsen være flere praktikker, der skal sikre, at der bygges bro mellem det teoretiske og praktiske. Du kan således se frem til nytænkende måder at lære på og stor frihed til at eksperimentere i løbet af uddannelsen.

Uddannelsen forventes at kunne tiltrække en ny målgruppe til SOSU-uddannelserne; unge med interesse for teknologi og digitalisering og som samtidig gerne vil arbejde tæt på og med mennesker. DigiTech er udviklet af SOSU Syd, der har udbudt uddannelsen siden januar 2019.

Søg ind på uddannelsen allerede i dag

Første hold på DigiTech-uddannelsen starter til januar 2022. Du kan allerede nu søge optag på uddannelsen som elev i Nyborg Kommune, hvor du bliver ansat direkte fra dit grundforløb 2 og dermed også får elevløn frem for SU under hele uddannelsen.

Det kan du læse mere uddannelsen her

Du er også meget velkommen til at kontakte vores uddannelseskoordinator Marianne Rask på tlf. 5159 9303, e-mail: mara@nyborg.dk