2. etape af Tour de France 2022

2. etape begyndte i Roskilde og havde målstreg på Storebæltsvej i Nyborg. Undervejs kørte feltet igennem Lejre, Odsherred, Kalundborg og Korsør, hvorefter rytterne til sidst skulle krydse Storebæltsbroen, og vinderen skulle findes i Nyborg.

Flere millioner tv-seere verden over så med live, da cykelrytterne susede over Storebæltsbroen og passerede målstregen på Storebæltsvej i Nyborg efter 202 km gennem Danmark.

2. etape blev hård fra start til slut. De tre kategori 4-stigninger i Veddinge Bakker efter 62 km, 72 km og 84 km gav lykkeridderne en ekstra gulerod, så der var hård kamp fra start om at komme med i udbruddet. Her viste Magnus Cort sig som stærkeste mand, da han vant samtlige bjergspurter og kunne således iføre sig løbets prikkede bjergtrøje i Nyborg efter etapens afslutning.

Efter stigningerne drejede rytterne sydpå hvor ruten snoede sig i 50 km ned langs Sjællands vestkyst inden feltet nåede Storebæltsbroen.

Ruten i Nyborg

Da feltet havde forceret Storebæltsbroen, kørte rytterne af ved afkørsel 44 Knudshoved og fortsatte af Hjejlevej ind mod Nyborg. Herefter drejede de til venstre på Storebæltsvej, hvor de blev mødt af opløbsstrækningen og målstregen efter cirka 700 meter ud for Cirkle K tanken.

Etapens vinder blev Fabio Jakobsen fra Quick-Step, mens danske Magnus Cort fra EF Education som den første i årets tour kunne iklæde sig den prikkede bjergtrøje foran publikummet i Nyborg.