Ejendomsskat

Hvis du ejer en ejendom, skal du betale ejendomsskat til den kommune, ejendommen ligger i. Ejendomsskatten kaldes også for grundskyld.

Ejendomsskatten

Ejendomsskattebilletten gældende for det kommende år udsendes i perioden 15. januar – 31. januar. Indbetalingskort udsendes henholdsvis omkring 22. februar og 22. august. Er du tilmeldt Betalingsservice, modtager du ikke indbetalingskort. 

Har du lige købt en ejendom, modtager du ejendomsskattebilletten, når ejendommen bliver ejerskiftet til dig.

OBS: Når en ejendom får en ny vurdering efter den nye vurderingslov, vil ejendomsskattene for 2021 og fremefter blive omberegnet. Læs mere om ændringerne her.

Nye boligskatteregler i 2024 – hvad betyder de for skatten?

De fleste boligejere vil opleve, at deres ejendomsvurdering bliver højere end tidligere. Men stigende vurderinger skal ikke føre til højere boligskat i overgangen til de nye boligskatteregler. Derfor har Folketinget vedtaget nye skatteregler, der gælder fra 1. januar 2024:

  • Lavere skattesatser betyder lavere boligskat for 4 ud af 5 boligejere.
  • Resten får en varig skatterabat, der beskytter deres boligøkonomi.

Din skattebetaling bliver mere enkel 

Med de nye skatteregler bliver hele din boligskatteopkrævning samlet i staten. Det betyder, at du betaler grundskylden løbende via årsopgørelsen i stedet for at få en opkrævning fra kommunen. Det er ikke en ny skat – bare en ny måde at betale den på. 

Læs mere om de nye bolisskatteregler på vurderingsportalen.dk

Kontakt os

Har du spørgsmål til ejendomsskatten?

Teknik, Miljø og Erhverv - Ejendomsskat
Nørrevoldgade 9 - 5800 Nyborg

Åbnings- og telefontider