Sund i naturen - stress, angst, depression eller kronisk sygdom

Sund i naturen er for dig, der oplever problemer med symptomer på for eksempel stress, angst, depression, ensomhed, nedtrykthed, har lavt selvværd eller kronisk sygdom/langvarig sygdom.

I dagligdagen, hvor mange af vores valg er til diskussion og overvejelse, og hvor valgmulighederne er mange og nogle gange uigennemskuelige, kan vi nemt føle os overvældede, stressede og
utilstrækkelige på grund af de mange valg og skift. Naturen stiller ikke krav. Naturen giver derimod mulighed for at lægge afstand til de situationer, hvor vores problemer og bekymringer opstår, og giver plads og rum til at se på os selv og hverdagen med klarhed og nye øjne.

Forskning viser, at ophold i naturen mindsker koncentrationen af stress-hormon i blodet, det sænker hjerterytmen, givere lavere blodtryk, stærkere immunsystem og giver en højere aktivitet af en bestemt type hjernebølger, der stabiliserer vores humør.

Sund i naturen er for dig, der

  • oplever problemer med symptomer på for eksempel stress, angst, depression, ensomhed, nedtrykthed, har lavt selvværd eller kronisk sygdom/langvarig sygdom.

Vi mødes 2 timer, én gang ugentligt, i seks uger. Som deltager vil du prøve kræfter med friluftsliv og båltænding, få en guidet tur med kultur- og naturvejleder, opleve hvordan naturen kan give ro,
og være rum for refleksion, sanseoplevelser og generelt gode oplevelser. Du vil også blive inspireret til at bruge naturen på nye måder.

Tilmelding
Du skal blot ringe eller skrive til os på tlf. 6333 8108/2374 7040 eller e-mail sund@nyborg.dk, så tager vi en snak om, hvorvidt forløbet kan være noget for dig.

Tid og sted
Forløbet starter løbende op henover året. Det afholdes tirsdage kl. 10-12 i Teglværksskoven. Vi mødes ved den gamle restaurant Teglværksskoven på Strandalleen 92, 5800 Nyborg.

Kontakt os

Har du spørgsmål til sund i naturen?

Sundhed og Forebyggelse - Sund i naturen
Skaboeshusevej 100 B - 5800 Nyborg

Åbnings- og telefontider