Nyhed, tilføjet 13. juni 2023

71 nye ladestandere i Nyborg Kommune

Tæt på jobbet, ved idrætshallerne eller i byerne - en ny aftale sikrer 142 flere lademuligheder på offentlige p-pladser rundt omkring i hele Nyborg Kommune.

Nu bliver det snart nemmere at være elbils-ejer i Nyborg Kommune. 71 ladestandere bliver sidst på året opført rundt omkring i hele kommunen.

Ladestanderne har hver to udtag, og der bliver derfor i alt 142 nye lademuligheder fordelt på 46 udvalgte lokationer i Nyborg Kommune.

Foruden Nyborg by bliver de nye ladestandere opført i Aunslev, Ullerslev, Langtved, Skellerup, Ellinge, Refsvindinge, Måre, Ørbæk og Frørup.

Borgmester Kenneth Muhs glæder sig over, at aftalen dækker hele kommunen.

 

Det er fantastisk, at der om kort tid opføres 71 nye ladestandere på offentlige pladser i Nyborg Kommune. Vi har i forvejen mange lademuligheder målt pr. indbygger i Nyborg, men vi kan gøre det endnu bedre. Og med den nye aftale er vi i højere grad også med til at servicere borgere uden for Nyborg by. Samtidig håber jeg og tror på, at de mange ladestandere på offentlige pladser kan være med til at skabe tryghed om at købe elbil, for de borgere der bor til leje og måske ikke har mulighed for at opsætte egen ladeboks.

Kenneth Muhs, borgmester Venstre

Private aktører

Den nye aftale er en såkaldt koncessionsaftale, hvor leverandørerne opsætter og driver ladestanderne på de offentlige pladser i Nyborg Kommune. Aftalen er indgået med Clever A/S og OK a.m.b.a., der henholdsvis opfører 24 og 47 ladestandere. Hver ladestander bliver udstyret med et betalingsmodul.

De nye ladestandere placeres så hensigtsmæssigt som muligt, fordelt på 46 lokationer i hele kommunen. Du kan se, hvor de enkelte ladestandere opføres i kortet herunder.

Klik her for at se kortet i fuld størrelse

17 % i 2030

De 46 nye ladelokationer opføres med håbet om at gøre det nemmere og mere attraktivt at have elbil i Nyborg. Den nye aftale er med til at understøtte Nyborg Kommunes Klimaplan 2022, hvor vi i 2030 sigter efter, at 17 % af biltrafikken i Nyborg skal stamme fra elbiler.

Du kan læse mere om vores konkrete og forpligtende mål i klimaindsatsen og dykke ned i Nyborg Kommunes Klimaplan 2022 her.

Mere information

Fakta om de nye ladestandere

  • Den nye aftale omfatter 71 ladestandere med 142 udtag i alt.
  • Der bliver opført 8 hurtigladere, som kan lade med 75 kW, og de resterende ladestandere kan lade med en effekt på 11 kW.
  • Ladestanderne bliver opført på 46 udvalgte lokationer i Nyborg Kommune (se kort).
  • Ladestanderne opføres sidst på året og forventes at tages i brug senest i starten af 2024.
  • Aftalen er en såkaldt koncessionsaftale, hvor leverandørerne opsætter og driver ladestanderne på de offentlige pladser i Nyborg Kommune.
  • Clever A/S opfører 24 ladestandere.
  • OK a.m.b.a. opfører 47 ladestandere.

For yderligere oplysninger, kontakt

Søren T. Lassen, kommunikation og presse. Tlf. 2156 3716, e-mail: slas@nyborg.dk.