Nyhed, tilføjet 14. okt. 2021

Dansk tourstart og cykelkultur var i fokus ved rutepræsentationen af Tour de France 2022 i Paris

I dag blev den samlede rute for Tour de France 2022 præsenteret i Paris foran hundredvis af indbudte gæster og verdenspressen.

Her var den danske tourstart i centrum, hvor bl.a. H.K.H. Kronprinsen holdt tale om danskernes cykelglæde, og parterne bag den danske tourstart viste deres nye film om Danmark som cykelland.

Borgmestrene fra de fem danske mål- og startbyer, erhvervsminister Simon Kollerup og H.K.H. Kronprinsen var alle med, da løbsdirektør Christian Prudhomme i dag præsenterede de 21 etaper for næste års Tour de France i Palais de Congrès i Paris. Præsentationen blev i år indledt med fokus på Danmark og den danske cykelkultur.

Den samlede Tour de France-rute for 2022 er i dag blevet præsenteret foran verdenspressen med afsæt i de tre enestående etaper i Danmark og fortællingen om den danske cykelglæde. Det er så stort! Når en af verdens største sportsbegivenheder næste sommer starter i Danmark, vil vi lave gul folkefest på tværs af landet – og bruge muligheden til at vise vores smukke cykelland og cykelglæde frem for hele verden.

Lars Weiss, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark (S)

Inden Christian Prudhomme afslørede den samlede rute for næste års Tour de France, blev der vist en ny video fra parterne bag den danske Grand Départ. Filmen sætter fokus på den særlige danske cykelkultur, de fem danske mål- og startbyer og den danske tour-begejstring.

Som et led i at det officielle Danmark er i Paris i forbindelse med rutepræsentationen af Tour de France, afholder Dansk Industri i samarbejde med VisitDenmark og Food Nation samme dag et erhvervsfremstød for danske virksomheder og indbudte gæster i Danmarkshuset. Samtidig vil der være borgerrettede cykelevents ude foran huset på Champs-Élysées.

Med tre stærke danske etaper bliver gaderne fyldte med sommerglade turister, ligesom seere fra hele verden vil følge rytternes rejse gennem vores land. Det er en helt oplagt chance for at vise den særlige danske dna frem, hvor vores skønne landdistrikter, den enestående danske cykelglæde og mange virksomheder også er i fokus. Derfor er vi allerede nu i gang med at promovere dansk erhvervsliv, så den gule folkefest også er et udstillingsvindue for dansk erhvervsliv.

Simon Kollerup, erhvervsminister

Til erhvervsfremstødet vil der være fokus på hvordan sund livsstil, madglæde og gastronomi hænger tæt sammen med den tilgang vi i Danmark har til cykling og bæredygtighed, hvor de medvirkende virksomheder vil præsentere deres løsninger og produkter for stakeholders og indbudte VIP, såsom Kronprinsen, erhvervsministeren, borgmestre og sponsorer.