Nyhed, tilføjet 26. sept. 2023

Den mentale sundhedsuge - uge 41

I anledning af Verdens mentale sundhedsdag 10. oktober sætter Nyborg Kommune i samarbejde med SIND Ungdom Nyborg fokus på mental sundhed og afstigmatisering af psykiske lidelser i uge 41.

Som borger kan du blandt andet tage med på en gåtur for sindet, og blive klogere forskellige perspektiver på psykisk sårbarhed.

Vi ved fra forskning, at det er mentalt sundhedsfremmende at gøre noget aktivt, at gøre noget sammen og at gøre noget meningsfuldt. Det kaldes ABC for mental sundhed. I løbet af uge 41 får du muligheden for, at afprøve ABC i praksis, når vi inviterer til fire forskellige arrangementer, som alle tager afsæt i ABC for mental sundhed.

Program for Den mentale sundhedsuge 

Mandag 9. oktober – Havespil på Den Grønne

Det styrker den mentale sundhed at gøre noget aktivt og at gøre noget sammen med andre.

Det sætter vi rammen for, når vi inviterer til Havespil på Den Grønne fra kl. 14-16, Gasværksvej 2, 5800 Nyborg. 

Tag dine venner eller bekendte med til havespil på Den Grønne.

For at sikre et tilstrækkeligt antal havespil kræver arrangementet tilmelding.

Tilmelding skal ske via e-mail til sund@nyborg.dk senest fredag 6. oktober.

Tirsdag 10. oktober – Gåtur for Sindet

I lighed med sidste år markerer Nyborg Kommune Verdens Mentale Sundhedsdag med en fælles Gåtur for Sindet. Gåturen starter kl. 14.00 på Torvet i Nyborg, hvor Borgmester Kenneth Muhs indleder gåturen med et par ord. Turen er ca. 4 km lang og afsluttes med gratis kaffe og kage i Aktivitetshuset (Sprotoften 1, 5800 Nyborg)

Hvem: Alle er velkomne

Hvor: Torvet i Nyborg

Hvornår: Tirsdag 10. oktober kl. 14.

Onsdag 11. oktober – Klubaften i SIND Ungdom Nyborg

Onsdag 11. oktober fra kl. 16-21 inviterer SIND Ungdom Nyborg til klubaften for unge mellem 16-35 år i Ungdommens hus Grejsen, Grejsdalen 28, 5800 Nyborg.

Der er ikke krav om tilmelding og de frivillige står klar til at byde dig velkommen med åbne arme.

Torsdag 12. oktober – Temadag: Perspektiver på psykisk sårbarhed

Torsdag 12. oktober inviterer Nyborg Kommune til temadag om psykisk sårbarhed. På temadagen får du mulighed for at deltage i forskellige oplæg fra bl.a. fagpersoner, borgere med psykiske udfordringer samt pårørende.

De forskellige oplæg afholdes enkeltvis, hvilket giver mulighed for at tilmelde sig et eller flere oplæg, alt efter interesse. Temadagen afholdes i Fællessalen på Vestervold, Kgs. Bastionsvej 2, 5800 Nyborg.

Tilmelding skal ske til e-mail: sund@nyborg.dk eller tlf. 6333 8107 senest tirsdag 10. oktober. Husk at notere hvilke(t) oplæg du ønsker at høre, samt hvor mange personer du ønsker at tilmelde.

Det er gratis at deltage og tildelingen af pladser sker efter først-til-mølle princippet.

Program for oplæg

 • Kl. 14-15: Psykisk sårbarhed og misbrug 
  Bliv klogere på sammenhængen mellem psykisk sårbarhed og misbrug, når Rusmiddelcenterets læge Jan, præsenterer viden og sammenhænge på området.
 • Kl. 15-16: Sårbar? Det kan du selv være! 
  Hør socialsygeplejerske Sune Holmegård Truelsen fortælle om faglige perspektiver på psykisk sårbarhed igennem et medrivende oplæg.
 • Kl. 16-17: Om at være pårørende 
  Peters datter har diagnosen paranoid skizofreni. Peter fortæller i et ærligt oplæg om hans erfaringer og tanker omkring rollen som pårørende.
 • Kl. 17-18: To søstre: Om sygdom og håb 
  I ungdomsårene får Petra diagnosen paranoid skizofreni. Søstrene Thora og Petra fortæller i en ærlig og dyb samtale om deres tanker og følelser omkring livet med Petras sygdom. Thora og Petras oplæg er en rejse gennem tid og oplevelser, akkompagneret af masser af humor og selvironi. Søstrene er EN AF OS ambassadører.
 • Kl. 18-19: Guiseppe hører stemmer 
  Guiseppe er en af de mange danskere der hører stemmer. I et ærligt oplæg indvier han tilskuerne i sine oplevelser med stemmehøring og ikke mindst i, hvordan han håndterer og lever med sine stemmer. Guiseppe arbejder til dagligt som peer medarbejder i Kerteminde Kommune og er EN AF OS ambassadør.

For yderligere oplysninger, kontakt

Har du spørgsmål til Den mentale sundhedsuge 2023, så kontakt sundhedskonsulent Sanne Gjørtz Lauritzen. E-mail: sund@nyborg.dk, tlf. 6333 8107.