Nyhed, tilføjet 16. juni 2022

Fart og farver

Der er fart over feltet i rundkørslen ved Toftegårdsvej og Odensevej, hvor Flemming Knudsens Tour de France-skulptur blev stillet op onsdag 15. juni.

Ligesom tour-feltet står en kunstnerhjerne aldrig stille, og netop fremdrift er et tydeligt tema i Flemming Knudsens Tour de France-skulptur i Nyborg.

For Flemming Knudsen selv er skulpturen mere end bare en hyldest til Tour de France. Den er et symbol på hans bånd til Frankrig, hvor hans kone har familie og hvor de har tilbragt mange ferier. For Flemming Knudsen hænger Frankrig og cykling uløseligt sammen, og han har fundet det utroligt inspirerende hvor stor en betydning Tour de France har i landet.

Det stod fra starten klart for Flemming, som gennem årene har lavet mange skulpturer i sten, at dette værk skulle laves i et lettere materiale. Han havde også tidligt i processen en vision om værkets størrelse og den 5x2meter store jernskulptur skal give de, som ser den, en oplevelse af den fart, der er forbundet med at se et tour-felt suse forbi.

Den farverige skulptur er opstillet i rundkørslen ved Toftegårdsvej og Odensevej i Nyborg, hvor man henover sommeren vil kunne blive betaget af hvordan det er lykkes for Flemming Knudsen at få fart ind i et stillestående objekt.