Nyhed, tilføjet 21. sept. 2023

Hvide bolde og spidse pile: Nyborg byder velkommen til sport i international klasse

I de kommende år ser vi frem til flere større internationale events, der endnu en gang sætter Nyborg og Østfyn på verdenskortet.

Golf på absolut øverste hylde og et verdensmesterskab i bueskydning. Det er, hvad vi forhåbentlig kan se frem til i Nyborg og på Østfyn i de kommende år.

Nyborg Kommune har nemlig både grebet muligheden for at blive partnerkommune i forbindelse med den internationale DP World Tour-turnering, Danish Golf Championship, der skal afholdes på Great Northern-golfbanen i 2026, og afgivet bud på at blive vært for VM i bueskydning i 2027 i samarbejde med Bueskydning Danmark, Sport Event Denmark og Destination Fyn.

Som optakt til golfturneringen Danish Golf Championship vil Nyborg Kommune derudover også være vært ved Challenge Tour i 2025 i et tæt samarbejde med Sct. Knuds Golfklub.

Det skaber både stolthed og glæde hos den lokale golfklub i Nyborg, der ser frem til at afholde det internationale event.

- Vi er meget stolte af, at en så stor og international turnering skal spilles på vores baner lige her i Nyborg, slår Jørn Nørgaard Nielsen, formand for Sct. Knuds Golfklub fast og tilføjer:
Banen blev opført i 1954 og betragtes i dag som en af de absolutte topbaner i Danmark. Det glæder vi os nu til at kunne vise hele verden, både under turneringen, men også i tiden før og efter, hvor vi forventer, at flere golfspillere vil lægge vejen forbi. Og så er vi glade for, at vi kan arrangere det i samarbejde med kommunen. Det er en svær opgave at løfte alene, og nu får vi sammen mulighed for at vise Nyborg og Østfyn frem fra den bedste side.

Verdensmesterskab på Torvet

Muligheden for de kommende events sker i kølvandet på blandt andet Tour de France og Royal Run i Nyborg. Her stod foreninger, frivillige, fællesskaber, erhvervsliv og kulturlivet sammen og løftede de to kæmpe opgaver, og det har resulteret, i at flere har fået øjnene op for Nyborg som værtsby.

Det glæder borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muhs.

- Det er fantastisk, at flere har fået øjnene op for, hvilke unikke muligheder der er i Nyborg. Nu har vi muligheden for endnu en gang at vise, hvordan vi i Nyborg skaber unikke oplevelser, forbi vi gør tingene sammen og løfter opgaverne i fællesskab. Først med to internationale golfturneringer på Østfyn, både lige her i Nyborg på Sct. Knuds golfbaner i 2025 og på Great Northern-banen i Kerteminde i 2026, og herefter forhåbentligt med et verdensmesterskab i bueskydning i 2027 med Nyborg Slot som unik kulisse til finalen, fortæller Kenneth Muhs.

De kommende events følger både kommunens eventstrategi og vækststrategi om tiltrækning af større events. Foruden hovedarrangementerne forventes de kommende events også at sætte sit aftryk i Nyborgs årlige arrangementer, ligesom der vil opstå flere mindre lokale sideevents. Det er næste skridt i historien om at skabe store oplevelser sammen, forklarer borgmesteren.

- Vi står på skuldrene af en masse god og vigtig erfaring fra både Tour de France og Royal Run i Nyborg, som vi nu bygger videre på. Og jeg ser frem til igen at opleve det stærke samspil med borgere, foreninger og erhvervslivet, fortæller Kenneth Muhs og uddyber:
- Med buddet på VM i bueskydning 2027 har vi sammen med Bueskydning Danmark, Sport Event Denmark og Destination Fyn beskrevet et VM til det internationale bueskydningsforbund i imponerende rammer med mulighed for byaktivering, erhvervsfremstød og ikke mindst verdens bedste hjemmebane til vores danske skytter. Vi rammer indenfor skiven på mange områder, og vi håber, at vi til VM i bueskydning 2027 endnu en gang kan vise værtskab i verdensklasse her i Nyborg.

Hvis VM i bueskydning 2027 kommer til Nyborg, bliver det med en spektakulær finaleskydning på Torvet med Nyborg Slot som baggrund, der trækker tråde til fortiden. Det nyrestaurerede torv i Nyborg er nemlig oprindeligt en kongelig anlagt middelalderturneringsbane, hvor bueskydningskonkurrencer allerede for mange hundrede år siden også fandt sted.

Du kan læse pressemeddelelsen om Danish Golf Championship på Great Northern i 2026 her

Du kan læse pressemeddelelsen om Bueskydning Danmark, Nyborg Kommune, Sport Event Denmark og Destination Fyns bud på VM i bueskydning 2027 her

Hvis du vil vide mere...

Fakta om bud på VM i bueskydning 2027

Buddet på VM i Bueskydning 2027 (World Archery Championships) blev afleveret 15. september 2023.

Der sker en såkaldt shortlisting 30. september 2023, hvor World Archery offentliggør de relevante bud.

Tildeling af VM’et finder sted i løbet af december.

Hvis du vil vide mere...

Fakta om DP World Tour

DP World Tour er tidligere kendt som EuropaTouren.

Danish Golf Championship afvikles for første gang i 2024 på Lübker Golf Resort ved Århus, men er efterkommer af den DP World Tour-turnering, der siden 2014 primært har været afviklet i Himmerland under navnet Made in Denmark/Himmerland.

Turneringen tv-transmitteres i mere end 67 lande verden over.

Tilskuerrekorden blev sat i 2015, hvor hele 86.500 tilskuere besøgte turneringen fra onsdag - søndag.

I Odense og Nyborg afvikles der Challenge Tour-turneringer i hhv. 2024 og 2025.

For yderligere oplysninger, kontakt

Kenneth Muhs, borgmester i Nyborg Kommune. Tlf. 2156 9966.

Jørn Nørgaard Nielsen, formand i Sct. Knuds Golfklub. Tlf. 7178 0626.

Søren Tideman Lassen, Kommunikation og presse. Tlf. 2156 3716, e-mail: slas@nyborg.dk