Nyhed, tilføjet 16. juni 2022

Markering af danske mestre

Årets første markering af danske mestre, og den første i flere år.

Hvor er det skønt, at vi endelig kan fejre Nyborg Kommunes mestre igen.

Sidste gang det kunne lade sig gøre, var i 2019. Derfor har vi torsdag 16. juni også fejret nogle ”gamle” præstationer, som der ikke har været mulige at fejre før nu.

Denne fejring er en tradition, som vi er rigtig glade for her i kommunen, og vi er stolte over at kunne give et skulderklap til jer, der har lykkedes med nogle meget flotte præstationer.

Casper Rasmussen – Nyborg Kegle Ungdom

Danmarksmester U18 2022

Det er ikke første gang, vi fejrer Casper. Han stod her nemlig også i 2019 og blev fejret for sin titel som Danmarksmester dengang. Nu er det lykkes ham igen at erobre den titel.

Casper startede med at spille kegler for ca. 8 år siden i Nyborg Kegle Ungdom, hvor han spillede med små kugler. Efter to års træning fik han sit første Danmarksmesterskab hjem.

Da Casper blev 16 år fik han mulighed for at spille med de voksne i Nyborg Kegleklub, som har hold i både 1. og 2.  division. Casper kom ret hurtigt med på anden holdet I Nyborg Kegleklub og i år blev det til bronze sammen med det hold.

Vi fejrer, at Casper igen er blevet Danmarksmester i U18 rækken med store kugler.

Casper bruger mange timer på at træne og spille og han er meget seriøs omkring spillet. Nyborg Kegle Ungdom er overbevist om, at han nok skal komme på Nyborg Kegleklubs første divisions hold en dag.

Albert Mechlenburg Møller – Nyborg Realskole

DM i Skoleskak, 2021 – C-gruppen (7.-8. klasse)

Albert startede med at spille skak som tre-årig, fordi hans tre ældre søskende spillede – især var hans storebror en stor inspiration, idet han har været til tre Ungdoms-OL for 4-mands hold, Nordiske Mesterskaber og et EM.

Albert blev forbavsende hurtigt god til skak, og vandt også sit første stævne blot nogle få måneder efter han var fyldt fire år.

Som 7-årig vandt Albert en Max-1500-rating turnering i Bad Zwischenahn nær ved  Oldenburg og har sammen med et 4-mands hold Frem Skakklub i Odense været med til at vinde DM i både 2015, 2016, 2018, 2019 og 2021.

I skoleskak regi har Albert vundet Danmarksmesterskabet flere gange, og har også tidligere været fejret på Rådhuset.

I 2020 blev Albert udtaget til Verdensmesterskaberne for Ungdom, men Corona forhindrede desværre at stævnet kunne gennemføres.

Albert spiller ikke så meget mere, men har både prøvet at spille mod stormestre, og endda engang i hurtigskak, hvor han vandt over en international mester. Stormester Curt Hansen (Verdensmester 1984 for juniorer) sagde for nogle år siden, da Albert deltog i et Showstævne i Middelfart: ”Jeg kender godt Albert og ved, man skal passe på ham.” Curt Hansen vandt, men det var ved det stævne, Albert senere på dagen vandt over international mester Uffe Vinther-Schou.

Mathias Lykke Sandison – Nyborg Svømmeklub

DM for årgangssvømmer, årgang 2007 – guld i 100 m bryst og 200 m bryst (og nr. 3 i 100 m fly og 50 m ryg) 2021

I forbindelse med de danske Årgangsmesterskaber, i september 2021, blev Mathias Lykke Sandison den helt store medaljetager for Nyborg Svømmeklub. Mathias vandt guld i både 100 m og 200 m bryst og sikrede sig dermed titlen som dansk årgangsmester på de to distancer. Derudover fik han en velfortjent bronzemedalje i 100 m fly samt en lidt overraskende bronzemedalje på 50 m ryg.

Ingen kunne vide niveauet på svømmerne før de tog afsted til stævnet, da forberedelserne havde været langt fra normalen på grund af corona-nedlukninger. Derfor var mesterskabet et længe ventet ét af slagsen. Og det var også med en vis spænding at Nyborg Svømmeklub deltog.

Mathias har gået til svømning i Nyborg Svømmeklub siden han var 4 år gammel. Siden dengang har det taget fart og i 2014 begyndte Mathias til konkurrencesvømning. Her blev stævner en større del af livet og som tiden er gået, er stævnerne blevet større og større, og det samme er ambitionerne. 

Mathias er utrolig vellidt blandt sine holdkammerater – men også blandt konkurrenterne fra andre klubber, som Mathias hygger sig med, når han er ude til forskellige stævner.

Som Mathias’ niveau vokser, vokser familiens engagement i klubben også, og det nyder både Mathias og Nyborg Svømmeklub godt af.

Om en uges tid, nærmere bestemt 28. juni, starter de Danske Årgangsmesterskaber på langbane – og her er forventningen også at Mathias forsvarer titlen som Dansk Årgangsmester på 100 og 200 bryst. Derudover er målet at blive blandt top 3 på en noget anderledes distance end Mathias er vant til, nemlig 1500 meter frisvømning.

Tonny Bastrup, Mikael Petersen, Martin Folmer, Peter Hansen og Martin Vilhelmsen – Nyborg Kegleklub

Danske mestre i 2020

Spillerne fra Nyborg Kegleklub sikrede sig igen titlen som danske mestre i 2022 – dette er for tiende gang, de hiver mesterskabet hjem. Sidst vi fejrede dem, var i 2019, men denne fejring har desværre trukket lidt ud.

Hele sæsonen 2019/20 var meget tæt klubberne imellem, og kun fire point skilte guld og bronze. Det må siges at være et tæt felt!

Med en knusende sikker 10-0 sejr i sidste kamp holdt Nyborg Kegleklub stand og tog dermed guldet endnu en gang.

Deres hold må også siges at have den fornødne rutine, da Tonny Bastrup, Peter Hansen og Mikael Petersen alle har spillet kegler på højeste niveau i over 30 år. Derudover har Martin Vilhelmsen været med på samme høje niveau de sidste 10 år og Martin Folmer har de seneste år for alvor sat sit navn fast som en sikker del af de danske mestre.

I Nyborg Kegleklub skaber det sociale sammenhold trygge rammer for den sportslige succes, hvilket kommer til udtryk igen og igen, når de spiller så godt og opnår så gode resultater.

Nyborg Badminton Klub

DM for hold U17/19 i 2021

Isabella Andersen, Jakob Smidt, Kasper Bek Hou Nielsen, Katrine Mortensen, Malthe Johannsen og Nikaan Gnanaseelan.

De seks spillere, som vandt DM for hold i 2021, var på det tidspunkt et helt nyt sammensat hold til Danmarksmesterskaberne, og havde ikke spillet en hel sæson sammen endnu. Derudover har Nyborg Badminton Klub ikke tidligere haft så højt rangerende spillere med til DM for hold.

Størstedelen af spillerne har spillet i klubben i flere år, og startede alle som individuelle spillere. Alligevel formåede de på kort tid at træne sig op til at være et rigtig stærkt hold.

Igennem træningerne op mod DM, gik spillerne benhårdt til stålet, og gjorde alt hvad de kunne for at blive klar til DM.

Danmarksmesterskaberne for hold var naturligvis påvirket af Covid-19 og der var derfor allerede problemer i forhold til tilmeldingen, og holdet kom med nød og næppe med. 

Selve DM afviklingen blev også påvirket af Covid-19, på grund af restriktioner, der gjorde, at der maksimalt måtte være 5 spillere og trænere i hallen pr. klub. Der var seks spillere på holdet og en træner med fra Nyborg Badminton Klub, og restriktionerne resulterede i, at der skulle spilles med udskiftning, og spillerne måtte vente på skift ude i en bil, imens de ventede på at komme ind at spille. Ifølge holdets træner klarede de alle omstændighederne rigtig godt, og gav sig alt hvad de kunne for holdets skyld.

Kampene i turneringen gik rigtig godt, på trods af restriktionerne, og holdet spillede sig i finalen. I finalen skulle der spilles seks kampe, som endte med en stilling på 3-3. Dette resulterede i et golden sæt, som holdet vandt og kunne løbe med den flotte sejr.

Kongelig Dansk Automobil Klub Fyn

Rally DM, klasse 16 KRB (klassisk rallybil) i 2020

Jesper Nielsen

Jesper er bosat i Ellinge, tidligere bestyrelsesmedlem i Kongelig Dansk Automobil Klub Fyn og  har dyrket rally siden 2007.

I 2007 startede Jesper med klubrally i en brugt Peugeot 106 GTI, som var udstyret med et sikkerhedsbur. Efter et par sæsoner med klubrally, blev det til nogle år med rallysprint, som er en lidt hurtigere disciplin inden for rally.
I 2012 blev der oprettet en ny rallyserie MRS (Minirally Syd), som er kompakte rallies, der afvikles over en enkel dag og køres på de bedste og mest udfordrende vejforløb fra fuldskala DM-løbene. Jesper deltog 3 sæsoner i MRS, hvor det blev til flere mesterskaber.
Undervejs er der også blevet prøvet kræfter med de store DM løb, som afvikles over flere dage, hvilket har været spændende og en stor udfordring for et lille rallyteam.

Efter en pause, hvor der blev stiftet familie, trak rally igen. I 2020 skulle der køres en fuld rallysæson. Det var et comeback med manér, efter de 4 mesterskabs tællende løb, kunne 1. kører Jesper Nielsen og co-driver Kristian Flensbak Jørgensen kalde sig Danske Mestre i Rally for Klassiske rallybiler. En sjov detalje er, at mesterskabet blev vundet i den samme Peugeot 106 GTI som blev indkøbt i 2007, dog er den blevet løbende optimeret.

Benedikte Lundsgaard Palm

Krikkerne i Herrested

DM for fjordheste i junior dressur 2020 og 2021.

Benedikte Lundsgaard Palm blev i oktober 2020 og igen i august 2021 Danmarksmester for Fjordheste i junior dressur.

Benedikte har fra hun var helt lille været vild med heste. Hun bor i Øksendrup og har sine heste hjemme, hvor hun ligger mange timer i træning og pasning af dem.

I 2018 fik Benedikte stillet Fjordhesten Dorella Fjordlyst til rådighed og sammen har de lært dressurens svære kunst og opnået mange fine resultater, hvor der blandt andet kan nævnes følgende udover Danmarksmesterskaberne:

Sølv ved Nordisk mesterskab for Fjordheste 2019

plads ved individuelt Distriktsmesterskab og 1. plads ved Distriktsmesterskab D7 i 2020

I 2020 opnåede de at blive B-ekvipage i dressur

Benedikte rider for rideklubben Krikkerne i Herrested og trænes af Dorthe Rohmann.

I juli måned i år skal Dorella og Benedikte desuden repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne for Fjordheste i junior dressur.

Nyborg Karateklub

Magnus Topp Havlit, Lærke Topp Havlit, Gabriella Helding, Simon Alliverti, Max Gamarra, Liam Dam Bramwell,  William Helding og Liv Bjåstad.

Siden sidst har der været afviklet to Danske Mesterskaber i Kickboxing. DM21 blev afviklet 4. december 2021 i Kolding, mens DM22 blev afholdt i Jyllinge 21. maj 2022.

Nyborg Karateklub er ikke en stor klub, men en klub, der formår at udvikle talenter. DM21 gav 12 nye danske mestre med sig, mens DM22  gav 10.

Klubbens danske mestre strækker sig fra 10 år til 28 år.

Nyborg Karateklub vandt endvidere ved DM22 titlen for 3. år i streg som ”Klubben med flest Danske Mestre”.

Klubben opfostrer en masse af de lysende talenter i Dansk Kickboxing og Dansk Karate. Alt sammen er selvfølgelig elevernes gevinst af den store indsats, de yder til træning, men også et udtryk for nogle helt utrolig dygtige trænere, som omgiver klubben.

Alle klubbens kæmpere leverede på et rigtig højt plan, hvilket også ses af de fornemme resultater.
Klubbens unge kæmpere har gennem de sidste mange år, været blandt de mest åbenlyse talenter i Dansk Kickboxing.
De unge talenter er også blevet set af de danske landstrænere. I skrivende stund har Nyborg Karateklub Lærke Havlit på juniorlandsholdet, hvor der på tværs af alle danske klubber og begge køn kun er udtaget 6 personer. Lærke kæmper til efteråret til VM i Kickboxing i Italien.

Kæmperne fra Nyborg bidrog med kampe på højt plan og med flot teknik, som ikke gik ubemærket hen ved tilskuere, forældre eller trænere, som alle blev draget meget med ind i kampene.

For at være blandt de bedste kæmpere i Danmark er man nødt til at slå de bedste, og det gjorde om nogen Nyborgkæmperne!!!

Hermed en præsentation af hver kæmper, og deres resultater:

Lærke Topp Havlit 14 år:
Dansk mester i Form i 2021
Dansk mester i Form i 2022
Kåret som stævnets bedste kvindelige kæmper til DM22 

Liam Dam Bramwell 12 år:
Dansk mester i Point fight i 2021
Dansk mester i Form i 2021
Dansk mester light contact high kick i 2021 

Max Gamarra 9 år:
Dansk mester i Light contact low kick i 2021
Dansk mester i Point Fight i 2021
Dansk mester i Light contact low kick i 2022
Dansk mester i Light contact high kick i 2022
Dansk mester i Point Fight i  2022

Magnus Topp Havlit 11 år:
Dansk mester i light contact low kick I 2021
Dansk mester i light contact high kick 2021
Dansk mester i light contact high kick 2022
Dansk mester i form 2022 

Simon Alliverti 28 år
Dansk mester i Point Fight i 2021
Dansk mester i Point Fight i 2022 

Liv Bjåstad 15 år
Dansk mester i Light contact low kick i 2022 

Gabriella Helding 10 år
Dansk mester i Point Fight i 2021
Dansk mester i Light contact low kick i 2021
Dansk mester i Point Fight i 2022
Dansk mester i Light contact low kick i 2022

William Helding år 12 år
Dansk mester i Point Fight i 2021

Nyborg Kommune vil gerne ønske jer alle et stort tillykke med alle de flotte resultater. Vi er meget stolte af at kunne fejre så flotte resultater i så mange forskellig sportsgrene og ønsker jer alle held og lykke i fremtidige konkurrencer.