Nyhed, tilføjet 06. okt. 2022

Den mentale sundhedsuge – gør noget aktivt og meningsfuldt sammen

I anledning af Verdens mentale sundhedsdag 10. oktober sætter Nyborg Kommune fokus på mental sundhed i hele uge 41. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) står bag kampagnen, som i år har fokus på at gøre mental sundhed og velvære for alle til en global prioritet.

Undersøgelser peger på, at god mental sundhed hænger sammen med markant lavere risiko for at blive diagnosticeret med stress, angst og depression.

Forskningen viser desuden, at det er muligt at styrke sin mentale sundhed ved at følge tre enkle budskaber: Gør noget aktivt (A), Gør noget sammen (B) og Gør noget meningsfuldt (C), uanset om du er ung, barn eller voksen. 

På den nye underside ”Mental sundhed” på Nyborg.dk, kan du læse mere om de tre ABC-budskaber og blive klogere på, hvor du kan få hjælp, råd og vejledning, hvis du oplever udfordringer med din mentale sundhed. Læs mere her:

Gør noget aktivt og meningsfuldt sammen

På verdens mentale sundhedsdag 10. oktober har du mulighed at gøre noget aktivt og meningsfuldt sammen med andre, når Nyborg Kommune inviterer til en hyggelig eftermiddag med gåtur, suppe, kaffe og kage.

Mød op på Torvet mandag d. 10. oktober kl. 13 og vær med til at gå for sindet. Der er mulighed for at gå 2,5 km eller 4 km. Efter gåturen er der gratis suppe, kaffe og kage på Vestervold, Kongens Bastionsvej 2, 5800 Nyborg. 

Arrangementet er gratis og for alle, som har lyst til en hyggelig eftermiddag i godt selskab. Tilmelding er ikke nødvendig.

Husk: Mental sundhed er noget vi skaber sammen

Hvis du har spørgsmål til arrangementet, så kontakt: Jane tlf. 2044 9793, Lisbeth tlf. 6333 7688 eller Dorte tlf. 2041 5547.

For yderligere oplysninger om mental sundhed kontakt:
sundhedskonsulent Sanne Gjørtz Lauritzen på tlf. 6333 8107 eller mail: sund@nyborg.dk