Nyhed, tilføjet 19. sept. 2023

Et skridt tættere på Kulturloftet: Nordea-fonden tildeler Bastionens kulturværksteder 1 million kroner

Bastionens drøm om at nytænke kulturværksteder og styrke den kreative kultur i Nyborg er et skridt tættere på at blive til en realitet. Tirsdag modtog Bastionen nemlig tilsagn fra Nordea-fonden på 1 million kroner, som skal gå til aktiviteter og materialer til kulturværkstedet.

For otte år siden skulle bygningen fra 1897 omdannes til kulturhus, og allerede dengang ønskede borgerne sig kreative værksteder, men i den første renovering strakte midlerne sig ikke til det. For fire år siden gik arbejdet i gang med at sikre bygningens bevarelse og udnyttelse af de øverste hoteletager til kulturværksted.

Siden har Bastionen arbejdet på at gøre drømmen om Kulturloftet til virkelighed, og nu kan arbejdet med aktiviteterne langt om længe gå i gang – takket være Nordea-fonden.

Nu kan de mange aktører der har meldt sig på banen endelig komme i gang med at udvikle præcist hvilke aktiviteter der skal foregå, hvordan de rummer endnu flere målgrupper, organisering og alt det andet praktik der skal til

Kulturhusleder Tue Fabricius

Nordea-fonden tildeler netop Bastionens projekt med kulturværksteder de 1 million kroner, fordi Bastionen i endnu højere grad kan byde lokale såvel som nye besøgende indenfor i fælleskabet og det glæder formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Sonja Marie Jensen.

- Tilsagnet fra Nordea-fonden giver mulighed for en helt ny type aktiviteter i Nyborg. Provinsbyer på vores størrelse må normalt se langt efter værkstedsfaciliteter som kulturloftet – det er ganske enkelt fantastisk at vores ønsker og drømme om kunstneriske aktiviteter for børn, unge og voksne går i opfyldelse, fortæller hun og tilføjer:

- Det er et samlet Kultur- og Fritidsudvalg der spændt har fuldt med i arbejdet de sidste fire år og som bakker op omkring projektet. Når man bygger i kommuner, går det hele nogen gange op i mursten og brandingeniører, men med den flotte bevilling fra Nordea-fonden, så er det nu sikret at Kulturloftet kommer til at syde og boble af aktiviteter, initiativ og kreativitet.

Samarbejde med SAJL

Nordea-fondens tilsagn kommer også på baggrund af Bastionens samarbejde med SAJL (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) og det kulturværkstederne kan tilbyde i forhold til samfundsdagsordenerne i dag.

- Det er spændende, hvordan et projekt som kulturværkstederne på Bastionen kan være med til at gøre en forskel for nogle af de vigtige samfundsdagsordner i dag. Dels er serviceringen af værkstederne tænkt ind i en ramme sammen med SAJL, og dels bliver der plads til at man kan være kreativ uden at der står en pædagog eller en klog voksen og bestemmer. Samtidigt kan vi nu komme til at planlægge, hvordan der kan organiseres billedskole og workshops med de partnere, der gerne vil være med, fortæller Tue Fabricius.

Bastionens vision for Kulturloftet er at skabe et moderne vekslende kulturværksted og gøre det organisk, så det kan vokse med de trends, der kommer i fremtiden.

Nu arbejdes der videre på at sikre midler til ombygning af lokaler og renovering af bygningen udenoms arealer.

For yderligere oplysninger, kontakt

Tue Fabricious, kulturhusleder. Tlf. 21655580, e-mail: tff@nyborg.dk

Søren Tideman Lassen, kommunikation og presse. Tlf. 2156 3716, e-mail: slas@nyborg.dk