Nyhed, tilføjet 08. maj 2023

Nyborg fejrer et kulturliv, der er sprængfyldt med energi

Nyborgs kultur- og foreningsliv er fuldt af liv og gejst og står stærkere, end det har gjort længe. Til Kulturnatten i år er antallet af foreninger og aktører dobbelt så stort som sidste år og det største i mindst 5 år.

Det mangfoldige og blomstrende kultur- og foreningsliv i Nyborg er et udtryk for, at vi bor et sted, hvor det er godt at bo. Vi er inde i en positiv udvikling, hvor engagement og initiativer skaber glæde for os alle, og inspiration for folk med nye gode ideer for fællesskab og kultur. Jeg glæder mig til at fejre kulturen og foreningslivet til Kulturnatten i år – for der er virkeligt noget at fejre!

Sonja Marie Jensen, byrådsmedlem Socialdemokratiet

Leder af Nyborg Bibliotek og formand for koordinationsgruppen bag Kulturnatten, Winnie Foldager Glad, fortæller:

- Vi har virkelig mærket en lyst til at tage del i Kulturnatten. Med over 50 deltagende foreninger og institutioner er det den største tilslutning, vi har haft de sidste mange år. Så det er simpelthen så fedt. Nu krydser vi bare fingre for godt vejr - det er altid lige den sidste ingrediens.

Kulturnatten i Nyborg er et årligt event, hvor kommunens kultur- og fritidsliv viser, hvad de kan. Det er her man kan lade sig inspirere til nye fritidsaktiviteter, kulturoplevelser og frivilligt engagement. Man kan også bare deltage i Kulturnatten, få en sjov eftermiddag og aften og nyde de mange koncerter, shows, forestillinger, aktiviteter, smagsprøver og meget andet, som kultur- og foreningslivet disker op med.

Oplev flamenco-dans, korsang, harmoniorkester og trommerytmer. Byg drager, deltag i madquiz, skyd med bue og armbrøst, gå i yoga-stilling, sejl i kajak og lær, hvad en ”dronningegambit” i skak egentlig er. Oplev også cabaret, fjernstyrede modelfly, historisk modeshow, forfattersamtale og meget, meget mere. Der er noget for enhver smag og alder til Kulturnatten i Nyborg.

Kulturnatten åbnes kl. 16.30 af formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Sonja Marie Jensen, og skydes herefter i gang af Nyborg Saluteringslaug. Der er gratis ”kulturkage” til de første 700 gæster, og aftenen slutter med koncerter med de lokale bands Shar Li og Crooked Intentions på Torvet k. 20.30-22.

Se de mange deltagende foreninger og det fulde program, der spreder sig over hele bymidten på www.nyborgkulturnat.dk.

Nyborg Kulturnat arrangeres af Nyborg Bibliotek i samarbejde med Østfyns Museer, Nyborg Musikskole, Nyborg Kommune og Bastionen.

Trafikinformaton

Her kan du se, hvilke ædringer der er i forhold til trafikken under Kulturnatten.