Nyhed, tilføjet 12. mar. 2024

Nyborg Kommune udvalgt til 'Fælles om ungelivet'

Nyborg Kommune skal de næste fire år i samarbejde med TrygFonden og Sundhedsstyrelsen støtte og udvikle nye ungefællesskaber uden rusmidler sammen med og for de unge. TrygFonden har i alt sat 40 mio. kroner af til projektet nationalt.

Danske unge har europarekord i druk, og de seneste år er der sket en markant stigning i antallet af unge, der har prøvet e-cigaretter og røgfrie nikotinprodukter. Det vil Sundhedsstyrelsen og Trygfonden gerne finde varige løsninger på – og Nyborg Kommune skal som den eneste fynske kommune hjælpe dem på vej.

Det er konceptet ’Fælles om ungelivet’, der skal bredes ud – hvor vi sammen med generationen selv, forældrene, folkeskoler, ungdomsuddannelser, lokale foreninger, erhvervslivet, og flere andre skal finde nye måder for unge at mødes på, hvor rusmidler ikke spiller en central rolle.

Den primære målgruppe er unge fra 7. – 10. klasse og elever på ungdomsuddannelserne.

Bredt samarbejde

I Nyborg Kommune favner projektet bredt og inkluderer mange samarbejdspartnere, som allerede har involveret sig i processen og skabt grobund for et stærkt samarbejde over de kommende fire år.

Foruden Nyborg Kommune indgår Nyborg Gymnasium og 10. klasse, FGU Nyborg, HF + VUC Nyborg og Fri- og Privatskoler med i programgruppen. Derudover er der etableret et såkaldt advisory board med blandt andet Dansk Skoleidræt, Dansk Firmaidræt, forældrerepræsentanter og flere andre lokale interessenter, hvor der løbende sparres og udveksles erfaringer.

I løbet af foråret 2024 vil de involverede kommuner mødes med Sundhedsstyrelsen til projektstart. Herefter igangsættes den lokale proces og inddragelse af samarbejdspartnere. I Nyborg Kommune ønsker vi blandt andet at invitere forældre, frivillige, foreninger, idrætshaller, landsbyrådet, boligforeninger og erhvervslivet i og omkring Nyborg med i samarbejdet.

Læs mere

Du kan læse Sundhedsstyrelsens pressemeddelelse her

For yderligere oplysninger, kontakt

Søren Tidemann Lassen, kommunikation og presse. Tlf. 2156 3716, e-mail: slas@nyborg.dk