Indberetning af sygedagpenge/ ressourceforløbsydelse

Spar ressourcer i din virksomhed. Virk.dk gør det lettere for danske virksomheder at indberette til det offentlige. På Virk.dk kan du fx anmode kommunen om refusion for syge medarbejdere.

Det er obligatorisk at indberette syge- og barselsdagpenge via virk.dk. Undersøgelser har vist, at den digitale indberetning både er nemmere, hurtigere og giver færre fejl. Kort sagt kan din virksomhed spare ressourcer ved at indberette digitalt. 

Du skal bruge NemID

For at indberette digitalt skal din virksomhed have NemID medarbejdersignatur. Har I ikke det, kan du bestille den gratis på Virk.dk.

Bestil NemID på Virk.dk 

Sådan indberetter du sygedagpenge

Du skal indberette sygedagpenge på NemRefusion.

Du finder NemRefusion på www.virk.dk

Du kan også skrive www.virk.dk/nemrefusion direkte i din browser. For at benytte NemRefusion skal du logge på med din digitale signatur.

Sådan søger du om refusion af løn udbetalt under jobafklaringsforløb

Hvis du som arbejdsgiver udbetaler løn under jobafklaringsforløbet, kan du også søge om refusion for det antal timer, du udbetaler løn for. Refusionen beregnes ud fra ressourceforløbsydelsen.

Den maksimale månedlige ressourceforløbsydelse på 14.203 kr. pr. måned, svarer til ca. 3.300 kr. pr. uge og ca. 89 kr. pr. time.

Ansøgning om refusion af ressourceforløbsydelse kan ikke ske via NemRefusion, men skal i stedet søges med NemID medarbejdersignatur på virk.dk. Du kan tilgå virk.dk via linket, du finder i den gule selvbetjeningsboks i øverste højre hjørne.

Anmodning om lønrefusion (ressourceforløbsydelse under jobafklaringsforløb)

Sidst opdateret 06. marts 2019