Danehof 2017

Det moderne Danehof: tradition og fornyelse – Danmarks autentiske middelaldermarked.

Med Danehof 2017 genskabes historien og stemningen af det middelalderlige Danehof i hele Nyborg.  Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og udviklingsudvalget ser hvert år frem til den store begivenhed, der ikke længere kun er en lokalt event.

 -Danehof har udviklet sig til en oplevelse og en sommerevent for familier over det ganske land, der gerne tager turen til Nyborg for at få oplevelsen af ægte middelalderstemning. Eventen er med til at brande Nyborg by udadtil og samtidig styrke og understøtte den levende fortælling, der gerne skulle bidrage til arbejdet med at få Nyborg By og Slot på UNESCOS verdensarvsliste.  Samtidig er det også glædeligt, at vi endnu engang viser, hvad vi i fællesskab kan trække her i Nyborg Kommune, udtaler Peter Wagner Mollerup.

Markedsboderne i Slotsgade

Når man bevæger sig væk fra det historiske marked omkring Nyborg Slot og ved voldanlægget og ud i byens hyggelige gader og brostensbelagte stræder kommer du ud til det moderne Danehof, der starter i Slotsgade, hvor de rød- og hvidstribede boder står på rad og række med bodholdere, der tilbyder alverdens ting og sager - også byens butikker holder åben, så der er rige muligheder for at gøre en god handel.

NYT: Fødevaremarked i Korsgade

Som noget nyt afholdes fødevaremarkedet i år i Korsgade tæt på ridderturneringsbanen. Det skal udelukkende opfattes som et forsøg fra Danehofstyregruppens side. Flere bodholdere har udtrykt ønske om at komme tættere på de øvrige aktiviteter, og det har man i år lyttet til. Heldigvis sker der også en række aktiviteter i Mellemgade, som kan være behjælpelig med at føre de besøgene videre til kirken og dens fine arrangementer i forbindelse med Danehof. Fødevaremarkedet er en gammel tradition i Nyborg. Tilbage i 1200-tallet afholdtes der fødevaremarked på Maria Besøgelsesdag 2. juli. Så selvfølgelig er det helt naturligt at levendegøre denne tradition til Danehof i Nyborg. Her vil boderne bugne af fødevarer fra nær og fjern. Fra den fynske klassiker; friskrøget rygeost, friskbagt brød, godt øl, liflige vine, frugt og grønt fra markerne omkring Nyborg og meget meget mere.

Flagranker - et af årets nye tiltag

Sammenhængen mellem det moderne og det historiske marked samt handelsgaderne er blandt andet søgt styrket i kraft af flagranker. Der bliver i år sat flagranker op i hele bymidten. Så henover Korsgade, Nørregade, Mellemgade og Kongegade vil flagranker med våbenmærker fra de fire fynske riddere Skinkel, Baad, Podebusk og Krognos og Danmarks Riges Hjerte- logoet bidrage til at skabe en festlig stemning og binde gader, stræder og markeder sammen, så de besøgende får en fornemmelse af, at der er en snert af Danehof uanset, hvor man færdes.

Bedre skiltning i bymidten

Danehof er blevet så stort en event, at det tiltrækker tusindvis af besøgende udefra, som derfor ikke kender placeringen af de lokationer, hvor der er er aktiviteter. Derfor vil der være placeret trævejvisere rundt om i bymidten med pile, der viser hen til de steder, hvor der sker noget. Dermed sikres, at ingen er i tvivl om, hvor slagene slås, mjøden drikkes, maden spises og aktiviteterne sker.

Vi glæder os til at byde jer alle velkommen til Danehof 2017 i Nyborg - Danmarks Riges Hjerte.

For yderligere oplysninger, kontakt

Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, tlf. 2040 6079, e-mail: pwm@nyborg.dk 

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef, tlf. 3026 1743, e-mail: saha@nyborg.dk

 

Sidst opdateret 29. juni 2017