Patientforeningerne får deres eget hus i Nyborg

Borgerne i Nyborg Kommune kan nu se frem til at få et sted, hvor de i gode og trygge rammer kan få viden og vejledning til at forebygge og tackle sygdom.

Det står klart efter, at Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har bevilliget midlerne til et nyt Patientforeningernes Hus, der efter planen åbner 10. juni 2017.

Patientforeningernes Hus får adresse centralt i gågaden på Nørregade 3, 1. sal og vil som udgangspunkt have åben på alle ugens hverdage. Her vil borgerne kunne møde repræsentanter fra en lang række lokale patientforeninger, og derudover skal huset rumme aktiviteter som foredrag, rådgivning, café og undervisning.

Et levende hus med masser af aktiviteter

Derfor glæder det også Frits Christensen, formand fra Sundheds- og forebyggelsesudvalget, at Nyborg Kommune kan hjælpe med at gøre det nye hus til virkelighed: - Vi ved, at vi ved at gøre en indsats for det sunde liv kan skabe livskvalitet og forebygge sygdom. Derfor er vi også rigtigt glade for at kunne bakke op om patientforeningernes gode initiativ, som jeg tror, vil komme mange af vores borgere til gode.

Initiativet til Patientforeningernes Hus kommer fra Hjerteforeningen, der i samarbejde med 7 andre patientforeninger har lagt et stort arbejde i at gøre huset til en realitet. Primært på baggrund af en stigende efterspørgsel efter et sted, hvor borgerne kan finde vejledning og rådgivning omkring forebyggelse og håndtering af sygdom.

- Visionen har fra starten været at skabe et hus med masser af liv og aktivitet, hvor der også er tid og rum til at tale sammen om de udfordringer, borgerne står over for. Nu skal vi sammen med de andre patientforeninger finde ud af, hvordan vi bedst får den vision realiseret, men vi har allerede mange gode idéer, og vi kan ikke vente med at komme i gang, siger Per Stapelfeldt fra Hjerteforeningen.

En spændende proces venter forude

I første omgang har Hjerteforeningen påtaget sig rollen som koordinator af huset, indtil alt det praktiske falder på plads i løbet af foråret. Nu starter en proces, hvor patientforeningerne sammen skal drøfte, hvordan de bedst muligt får organiseret aktiviteterne og den daglige drift.

Gruppen af patientforeninger bag ansøgningen består af: Kræftens Bekæmpelse, Osteoporoseforeningen, Alzheimerforeningen, Scleroseforeningen, Gigtforeningen, Parkinsonforeningen, Hjerneskadeforeningen, Diabetesforeningen, Lungeforeningen, Patientforeningen FIT og Hjerteforeningen.

For yderligere oplysninger, kontakt

Frits Christensen, udvalgsformand Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, tlf. 2335 0230, e-mail. frc@nyborg.dk

Per Stapelfeldt, Hjerteforeningen, tlf. 2570 7072, e-mail. per@stapelfeldt.com 

Sidst opdateret 09. maj 2017