Danehof 2018

Som altid på denne tid af året er forberedelserne til årets store Danehof i Nyborg i fuld gang.

Selvom den gamle kongeborg i Nyborg er ved at blive restaureret, så danner Nyborg Slot, middelalderens Christiansborg, endnu engang baggrund for levendegørelsen af byens historiske rolle som mødested for det danske parlament i middelalderen.

Turneringer og middelalderstemning

Hele den historiske bymidte danner rammen om det årlige Danehof i Nyborg. Som altid dyster ridderne i en stor turnering med lanser på den gamle kongelige turneringsplads foran slottet.

De middelalderlige gader i den historiske bymidte summer af stemning, som dengang kongen mødtes med sit hof i den gamle kongeby. Små teaterforestillinger bringer historien til live i bybilledet både i handelsgaderne og på Gammel Torv ved Nyborg Vor Frue Kirke. Årets tema tager udgangspunkt i Kong Hans og Dronning Christine, der gjorde Nyborg til mere permanent residensby for kongemagten i slutningen af 1400-tallet.

Der er boder langs voldgraven i Slotsgade. De middelalderlige telte og lejre fylder de grønne områder omkring slottet. Og det hele åbnes med det store Danehof optog gennem byen, hvor Kong Hans og Dronning Christine ridder forrest.

Nyt og Gammelt

Som noget nyt kan man komme med på en guidet tur på vandet på den store skonnert Fionia. Den traditionsrige historiske pubcrawl rundt til de gamle gårde i byen, hvor der både er spændende drikkevarer og fantastiske, men ægte, historier, er flyttet til lørdag aften.

Selvfølgelig skal det enestående slotsprojekt også formidles. Det sker eksempelvis også i børnehøjde, hvor man kan prøve at lave sin egen munkesten i miniformat.

Der er som sædvanligt masser af oplevelser for hele familien til Danehof i Nyborg, hvor hele byen går sammen om at levendegøre sin egen unikke historie. Som det eneste sted i Danmark kan man stadig opleve en ægte ridderturnering på en kongeligt anlagt turneringsbane i de fuldstændigt autentiske omgivelser – og naturligvis dyster ridderne med ægte solide lanser.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Danehof i Nyborg - Danmarks Riges Hjerte.

Sidst opdateret 28. juni 2018