Det moderne Danehof: tradition og fornyelse

Danehof, der er Danmarks autentiske middelaldermarked, bliver afholdt i Danmarks Riges Hjerte.

Foto: Østfyns Museer

Østfyns Museer

Med Danehof 2018 genskabes historien og stemningen af det middelalderlige Danehof i hele Nyborg. Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget ser hvert år frem til den store begivenhed, der ikke længere kun er en lokalt event.

- Danehof har udviklet sig til en oplevelse og en sommerevent for familier over det ganske land, der gerne tager turen til Nyborg – Danmarks Riges Hjerte for at få oplevelsen af ægte middelalderstemning. Eventen er med til at brande Nyborg by udadtil og samtidig styrke og understøtte den levende fortælling, der gerne skulle bidrage til arbejdet med at få Nyborg By og Slot på UNESCOS verdensarvsliste.  Samtidig er det også glædeligt, at vi endnu engang viser, hvad vi i fælleskab kan trække her i Nyborg Kommune, udtaler Peter Wagner Mollerup.

Markedsboderne i Slotsgade

Når man bevæger sig væk fra det historiske marked omkring Nyborg Slot ved voldanlægget og ud i byens hyggelige handelsgader og brostensbelagte stræder, kommer man ud til det moderne Danehof, der starter i Slotsgade. Her står de rød- og hvidstribede boder på rad og række med bodholdere, der tilbyder alverdens ting og sager. Også byens butikker holder åben, så der er rige muligheder for at gøre en god handel.

Fødevaremarked i Korsgade og aktiviteter i handelsgaderne

Sidste år forsøgte man sig med afholdelse af fødevaremarkedet i Korsgade tæt på ridderturneringsbanen, da flere bodholdere havde udtrykt ønske om at komme tættere på de øvrige aktiviteter. Forsøget blev en succes, og derfor fortsætter fødevaremarkedet i Korsgade igen i år. Fødevaremarkedet er en gammel tradition i Nyborg. Tilbage i 1200-tallet afholdtes der fødevaremarked på Maria Besøgelsesdag 2. juli. Så selvfølgelig er det helt naturligt at levendegøre denne tradition til Danehof i Nyborg. Her vil boderne bugne af fødevarer fra nær og fjern. Fra den fynske klassiker; friskrøget rygeost til godt øl, liflige vine, frugt og grønt fra markerne omkring Nyborg og meget meget mere. Aktiviteter i de pyntede handelsgader Nørregade, Mellemgade og Kongegade vil være behjælpelige med at føre de besøgene videre til kirken og dens fine arrangementer i forbindelse med Danehof.

Sørøverhistorier på havet med Skonnerten Fionia - et af årets nye tiltag

Nyborgs historie findes ikke kun til lands, men i høj grad også til vands. Gennem mere end 800 år har Nyborg- ud over at være Danmarks Riges Hjerte, også været hele Danmarks trafikale knudepunkt. Derfor er et af årets nye tiltag, at man kan tage på sejltur med skonnerten Fionia og samtidig få fortalt nogle gode og gæve sørøverhistorier. Sejlturene tilbydes både lørdag kl. 14-16 og søndag 12.30-14.30. Sejlturen koster 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn. Tilmelding er nødvendig, og det kan ske hos Bureauet Nyborg eller online på visitnytborg.dk.

www.visitnyborg.dk

Vi glæder os til at byde jer alle velkommen til Danehof 2018 i Nyborg - Danmarks Riges Hjerte.

For yderligere oplysninger, kontakt

Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, mail: pwm@nyborg.dk, tlf. 2040 6079.

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef, mail: saha@nyborg.dk,.tlf. 3026 1743.

Sidst opdateret 30. juni 2018