Salling Fondene donerer via Føtex et nyt læringsrum til Bastionen i Nyborg

Salling Fondene giver via Føtex i Nyborg en kvart million til et nyt læringsrum på Bastionen. Rummet skal give udsatte unge optimale rammer for deres udvikling.

Bastionen i Nyborg føjer endnu en dimension til begrebet kulturhus.

Fra 2019 vil Bastionen nemlig være vært for unge, der skal finde deres fodfæste i et nyt job eller en uddannelse, og samtidig skabe bro mellem unge og ældre.

Etableringen af det nye læringsrum er en donation fra Købmand Herman Sallings Fond, der er den ene af Salling Fondene, og Føtex i Nyborg har været med til at gøre donationen mulig. Føtex er en del af Salling Group og har således indstillet det nye læringsrum til Salling Groups ejere Salling Fondene, der blandt en række sociale og bæredygtige initiativer har valgt at donere penge til projektet.

Det glæder varehuschef i Føtex i Nyborg, Allan Mariager, der lægger stor vægt på at gøre noget særligt for de unge i lokalmiljøet.

- I Føtex gør vi meget ud af at hjælpe unge ind på arbejdsmarkedet, og kan vi være med til at skabe nogle gode rammer for unge, der står et sted i deres liv, hvor de skal finde ud af, hvad de vil, så er vi rigtig glade. Vi er stolte over, at vi med donationen fra Salling Fondene kan støtte op om så vigtigt et projekt, siger Allan Mariager.

Bro mellem den unge og ældre generation 

Donationen skal hjælpe ikke-uddannelsesparate og udsatte unge mellem 16-25 år. De unge vil på Bastionen få mulighed for at prøve kræfter med arbejde i den virkelige verden, og læringsrummet skal hjælpe dem med at finde det rigtige fodfæste til uddannelse og fremtidige job.

Hos Nyborg Kommune, som også har del i projektet, får det nye læringsrum en varm velkomst.

- Samarbejdet og donationen fra Salling Fondene er endnu et eksempel på, at vi skal tænke nyt og anderledes for at løse de udfordringer, vi står med i forhold til de udsatte unge. Vi har store forventninger til projektet og er glade for, at Salling Fondene har set mulighederne i netop vores idé, siger borgmester i Nyborg, Kenneth Muhs.

For daglig leder på Bastionen, Tue Fabricius, giver donationen mulighed for at føje endnu en dimension af mangfoldighed til kulturhuset.

- VI har allerede i dag et samarbejde med produktionsskolen i Søndersø, og de unge mennesker skaber en særlig synergi i huset. Min fornemmelse er at vores hus og de mange mennesker, der bruger huset, giver de unge mennesker en helt ny dimension og en række positive oplevelser, uden at det hverken ligner en skole eller en klassisk arbejdsplads. Donationen giver os nu mulighed for at skabe et helt unikt tilbud til de unge, forklarer Tue Fabricius.

Sociale og bæredygtige projekter støttes gennem den lokale Føtex 

Salling Fondene, der ejer Salling Group og dermed også Føtex, har siden 2012 uddelt mere end 850 millioner kroner til blandt andet Team Danmark, Fødevarebanken, museer og større kulturinstitutioner, og nu har fondene via Føtex-butikkerne indsamlet ansøgninger på en række relevante, lokale projekter.

Det nye læringsrum er således et af 11 sociale og bæredygtige projekter i lokalområder, der er blevet tildelt penge fra Salling Fondene.

Om det nye læringsrum på Bastionen

Det nye læringsrum på Bastionen i Nyborg skal være et samlingssted for ikke-uddannelsesparate og udsatte unge mellem 16-25 år.
Istandsættelsen af rummet ventes at begynde i foråret 2019. Efter planen kan det tages i brug i august 2019.
Salling Fondene har givet en donation på 225.000 kroner til det nye læringsrum.
Føtex i Nyborg har været med til gøre donationen mulig, da varehuset har indstillet projektet til Salling Fondene.

Om Salling Fondene

Salling Fondene er eneejer af Salling Group – som driver bl.a. Føtex, Netto, Bilka og Salling stormagasiner – og har gennem årene bidraget til en lang række nationale og lokale initiativer og projekter til glæde og gavn for mennesker i hele Danmark. 

Samtidig har fondene givet en række store donationer til organisationer inden for blandt andet kultur, kirke, sport og værdige formål. Siden 2012 har Salling fondene doneret mere end 850 millioner kroner.

Salling Fondene består af to selvstændige fonde:

  • Købmand Herman Sallings Fond
  • Købmand Ferdinand Sallings Mindefond

Det er Købmand Herman Sallings Fond, der via Føtex donerer til de 11 lokale projekter.

For yderligere oplysninger, kontakt

Allan Mariager, varehuschef i Føtex i Nyborg, tlf. 6120 8110.

Tue Fabricius, daglig leder af Bastionen, tlf. 2165 5580.

Sidst opdateret 14. november 2018