Kreativt teknologiværksted på havnen

Fra 3. til 10. august inviteres alle til kreativ eksperimenteren med teknologi i det midlertidige 'Makerspace' etableret i en container på havnepladsen i Nyborg.

Besøgende bliver engageret i aktiviteter, hvor de får mulighed for at lære ’nye’ teknologier og udfolde sig kreativt i skabende aktiviteter med fokus på det offentlige rum, kunst og Nyborgs kulturarv.

Claus Nicolaisen, der til dagligt arbejder med meningsfuld inddragelse af nye teknologier i uddannelsessektoren, holder værkstedet åbent til både fri leg og til målrettede workshops, hvor alle kan være med til at skabe en interaktiv lysskulptur, 3D-printede prototyper på møbler til byrummet og muleposer med print der hacker Nyborgs kulturarv.

Formålet med Makerspacet er at skabe et mødested, hvor borgere kan engagere sig som aktive medskabere, der ved hjælp af teknologier reparerer, omfortolker og skaber artefakter med relevans for deres liv og færden i Nyborg. Claus Nicolaisen peger på, at det kunne være spændende at engagere politikkere, frivillige borgere, uddannelseinstitutioner og erhvervsliv i at etablere et lignende permanent værksted, der kan ruste alle til en fremtid med digitale muligheder.

Se aktuelle åbningstider og læs mere her

Det midlertidige Makerspace er muliggjort af en bevilling på 20.000 kr. fra Nyborg Kommunes Bylivspulje, der som en del af byrådets idekatalog for byliv, har til formål at engagere borgere og skabe liv i bymidten.

Læs mere om bylivspuljen her

Sidst opdateret 10. juli 2019