Prestigefyldt U17-turnering spilles på Fyn

Et stærkt samarbejde mellem DBU, DBU Fyn og de fynske kommuner Nyborg, Kerteminde, Middelfart og Nordfyns Kommuner har sikret, at U17-drengenes årlige Open Nordic-turnering skal spilles på Fyn.

Foto: DBU

Foto: DBU

Når Danmarks U17-drengelandshold i starten af august skal forsvare de rød-hvide farver i den prestigefyldte Open Nordic-turnering, bliver det på hjemmebane, mere præcist på fem forskellige stadions på Fyn.
 
Turneringen er faldet på plads takket være et samarbejde mellem DBU, DBU Fyn og de fire fynske kommuner Nyborg, Kerteminde, Nordfyn og Middelfart Kommuner.
Deltagerne repræsenterer landshold fra Finland, Mexico, Island, Sverige, Færøerne og Nordirland, foruden naturligvis Danmark, og i de involverede byer ser borgmestrene adskillige perspektiver i Open Nordic-turneringen.

- Vi tror på, at denne turnering kan tiltrække en masse besøgende på Fyn, forudser borgmester i Kerteminde Kasper Ejsing Olsen (A).
Han suppleres af Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V), - Det er utrolig positivt, at vi kan arbejde sammen om at få de mange landsholdstalenter hertil for at vise sig frem på Fyn.
Middelfart lægger græs til to landskampe, og borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (A) forventer seværdige kampe på højt niveau.
Nordfyns Kommunes borgmester, Morten Andersen (V) lægger som de øvrige vægt på, at turneringen kan give et boost til de mange unge fodboldspillere på Fyn og til idrætskulturen på hele øen. 

Kampene spilles fra 4.-10. august på Nyborg Stadion, Langeskov Stadion, Otterup Stadion, Middelfart Stadion og Nørre Aaby Stadion.

Åbningskamp og finalematch foregår i Nyborg, hvor det danske landshold også er indkvarteret.

Landsholdsspiller: Glæder sig til at spille på hjemmebane

Ungdomslandsholdsspiller Gustav Grubbe Madsen er opvokset på Fyn og spiller til dagligt for OB. Derfor er det ekstra specielt for ham, at hjemmebanen ligger, hvor den gør.
- Det er helt vildt fedt, at skulle spille for Danmark på hjemmebane og så endda på Fyn. Der vil komme en masse familie og venner og se os spille, hvilket er fantastisk. Jeg glæder mig, siger den 16-årige forsvarsspiller.

Også hos DBU Fyn vækker det stor glæde, at så traditionsrig en turnering skal afvikles i Danmark.
- At vi har indgået en aftale med fire kommuner, er fantastisk og skaber gode forudsætninger for en flot turnering. Det bliver en festdag for spillerne og de lokale klubber, når der skal afvikles landskampe på deres stadions, siger Arne Appelgren, der er klubrådgiver og kommunekonsulent i DBU Fyn.

Se det foreløbige kampprogram her

For yderligere oplysninger, kontakt

Borgmester Kenneth Muus (V), Nyborg Kommune, tlf. 6333 7101.

Borgmester Kasper Ejsing Olesen (A), Kerteminde Kommune, tlf. 2465 9249.

Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (A), Middelfart Kommune, tlf. 2528 4142.

Borgmester Morten Andersen (V), Nordfyns Kommune, tlf. 4040 2447.

Sidst opdateret 18. juni 2019