Offentlig bekendtgørelse af lokalplan nr. 348 og kommuneplantillæg 11
Byrådet har 17. december, 2024 vedtaget Lokalplan nr. 348 og Kommuneplantillæg 11 endeligt.
Afgørelse
Nyborg Kommune
16. januar 2025
19. december 2024
Byrådet har 17. december, 2024 vedtaget Lokalplan nr. 348 og Kommuneplantillæg 11 endeligt.
Planerne kan ses her:
Link til kommuneplantillæg nr. 11
Planernes Indhold
Lokalplanen er udarbejdet for at give mulighed for etableringen af en Butik til særligt pladskrævende vare i et erhvervsområde samt at muliggøre den fortsatte drift af en sportshal til paddeltennis i området. Derudover giver lokalplanen mulighed for at drive administrative,- service og kontorerhverv.
Lokalplanen fastlægger en række bestemmelser, herunder for. For at de interne vejes kørebanebredde, vendepladser, samt parkeringsnormer for almindelige biler, biler registreret med handicap, cykelparkering og belægning, bebyggelse og udseende, skiltning og klimatilpasning.
Lokalplan nr. 348 er i strid med Kommuneplan 2021. Der er derfor sideløbende med lokalplanen, udarbejdet Kommuneplantillæg 11.
Kommuneplantillægget er udarbejdet for at udvide den specifikke anvendelse inden for eksisterende ramme kommuneplanramme 1.E.2. Herunder en butik for særligt pladskrævende varegrupper og sportshal.
Kommuneplantillægget aflyser eksisterende bestemmelser i rammen for minimum udstykningsstørrelse, opholdsarealer og trafik. Tillægget ændre den maksimale bygningshøjde samt etager, anvendelse, specifik anvendelse og særlige bestemmelser.
Ændringer i lokalplanen på baggrund af høringsperioden
I forbindelse med høringsperioden har vi modtaget 4 forslag til tilføjelser/ændringer, derudover er det foretaget én ændring af administrationen. Planen er derfor ændret i forhold til det forslag, der har været fremlagt i høringsperioden.
Ændringer og tilføjelser på baggrund af høringssvaret:
- Tilføjet to nye bestemmelser
- 6.6 Der skal etableres cykelparkering med stativ svarende til minimum 2 pladser pr. 100 m etageareal
- 6.7 Der må reserveres stativplads til ladcykler svarende til fire normale cykelpladser, samt etableres 4 opladningspladser til elcykler.
- Ændringer og tilføjelser i lokalplanens §9 om tekniske anlægs placering og opsætning. Ændringerne og tilføjelser er af mindre karakter og skal primært gøre det tydeligere, at man må installere anlæg til solenergi og hvordan de i så fald skal placeres.
- 9.4 ændret til ” Tekniske anlæg udvendigt på bygningen såsom ventilation skal placeres to meter fra taggrænsen og må ikke være synligt fra vejen. De tekniske anlæg skal integreres med bygningens arkitektur og må ikke stå som fritstående elementer.
- Tilføjet §9.5 Der må opsættes anlæg til indvinding af solenergi på bygningers tage.
- Tilføjet §9.6 Anlæg til indvinding af solenergi, skal integreres med bygningens arkitektur* og ikke som fritstående elementer.
- 10.3 er ændret til ’’Der kan anlægges beplantningsbælte jf. principperne på kortbilag 2. Beplantningsbæltet skal indeholde buske og træer af hjemmehørende arter, dvs. beplantning der gror naturligt i Danmark, i min. 60 % af bæltet.’’
Administrationens ændringer i Lokalplan nr. 348
- Forslag til byggefelt - Det fastlagte byggefelt i lokalplanens kortbilag, udvides med en buffer på 3,0 meter mod nord, øst og syd for at skabe mere fleksibilitet ift. indretningen af byggefeltet. Det har ingen betydning for de øvrige bygningsregulerende bestemmelser.
Klagevejledning
Du kan have mulighed for at indgive klage over vedtagelsen af planerne.
Retsvirkninger
Lokalplanen og kommuneplantillægget er vedtaget iht. § 27 i LBK nr 223 af 01/03/2024 (planloven).
Planlovens § 27: ”Efter udløbet af fristen efter § 24, stk. 3, kan kommunalbestyrelsen vedtage forslaget endeligt, jf. dog § 3, stk. 5, og §§ 28, 29, 29 a og 29 b. Hvis der rettidigt er fremsat indsigelser m.v. mod et lokalplanforslag, kan vedtagelsen af lokalplanen tidligst ske 4 uger efter udløbet af indsigelsesfristen”.
I henhold til planlovens § 18 må der ikke, når der er foretaget offentlig bekendtgørelse af en lokalplan efter § 30, retligt eller faktisk etableres forhold i strid med planens bestemmelser, medmindre dispensation meddeles efter reglerne i §§ 5 u, 19 eller 40.
Kommuneplanen er ikke direkte bindende for ejere og brugere af ejendomme. Byrådet kan dog efter planlovens § 12 udstede forbud mod udstykning og bebyggelse i strid med rækkefølgebestemmelserne (stk. 2) og forbud mod bebyggelse eller ændret anvendelse i strid med rammebestemmelserne (stk. 3).
Kommuneplantillæggets retsvirkninger træder i kraft ved byrådets endelige vedtagelse. Forbudskompetencen efter § 12 træder dog først i kraft ved kommuneplantillæggets offentlige bekendtgørelse.