Nyhed, tilføjet 20. sept. 2022

Norden i Nyborg: Tre ting du bør opleve

Islandsk brydning og live MGP karaoke. På torsdag begynder de første arrangementer og aktiviteter, når kulturfestivalen Norden i Nyborg for tredje gang løber af stablen i byen.

Fra torsdag 29. september til og med lørdag 2. oktober serverer den nordiske kulturfestival oplevelser for børn og voksne i alle aldre.

Tue Fabricius, leder på Kulturhuset Bastionen, forklarer herunder hvad der gør kulturfestivalen unik, og fremhæver tre ting, du ikke må gå glip af.

- Festivalen er udsprunget fra historier om Nordens stolthed og med Nyborg som vugge for et nordens knudepunkt. Der præsenteres en pallette af nordiske kulturtilbud - litteratur, musik og andre spændende ting. Men der er altid plads til forandring og nytænkning, og det er det, der gør Norden i Nyborg til noget unikt: de frie rammer og til tider lidt vanvittige og sjove arrangementer, fortæller Tue Fabricius og slår fast, at kulturfestivalen både byder på noget for kultur-feinschmeckere og fjollerikker.

1. Hanna Ferm X Teitur

Lørdag er der dobbeltkoncert med den svenske singer-songwriter Hanna Ferm og færøiske Teitur. Et af årets højdepunkter, der uden tvivl bliver rigtig interessant, slår Tue Fabricius fast.

- Hanna Ferm byder på en mere poppet svensk lyd, med masser af radiohits under bæltet, og Teitur, som flere herhjemme kender, præsenterer en spændende kontrast til dette.

2. Formseier Hockings

Udsprunget fra Øksendrup, må duoen Fromseier Hockings, der består af Ditte Fromseier og Sigurd Hockings, siges at være yderst lokal. De har turneret over det meste af verden og har opbygget en sjælden intimitet i deres musik. Til Norden i Nyborg er de ikke alene på scenen – tværtimod.

- Den lokale duo har inviteret en lang række af nordiske gæster med, som joiner dem på scenen. Det bliver rigtig sjovt at se, for Fromseier Hockings er meget musikalsk legende og impulsive, så det tror jeg, bliver rigtig interessant.

3. Nordisk MGP Karaoke

Lørdag aften rundes kulturfestivalen af med live Nordisk Grand Prix-karaoke. Det er måske den sjoveste og mest vanvittige omgang live-karaoke med alle de største nordiske grand prix-hits gennem tiden, mener lederen af Bastionen.

- Det er en helt fantastisk måde at runde hele festivalen af på. Det er simpelthen bare mega sjovt, siger Tue Fabricius afslutningsvis inden han alligevel hurtigt tilføjer:

- Og så er der jo også Islandsk brydning ved biblioteket. Det er både med opvisninger, fortællinger og workshops – så man kan både se og lære en af den ældst bevarede kampkunstarter i Europa, Glima, der med stor sandsynlighed kan spores tilbage til vikingetiden.

 

Du kan læse mere om Norden i Nyborg og se det samlede program på hjemmesiden her.

 

Projektgruppen bag Norden i Nyborg består af repræsentanter fra Kulturhuset Bastionen, Nyborg Kommune, Nyborg Bibliotek, Nyborg Musikskole og Østfyns Museer.