Nyhed, tilføjet 26. maj 2021

Verdens første BørneTour starter i Nyborg

Tour de France kommer til Danmark i juli 2022, men allerede søndag 6. juni tager vi forskud på festlighederne, når alle børn og unge i alderen 7-15 år inviteres til at suse med på BørneTour.

BørneTour er et begyndercykelløb pakket ind i de gule Tour de France-farver, hvor alle kan være med uanset niveau og uanset, om man ligger inde med en racercykel eller en gammel havelåge.

BørneTour arrangeres af den lokale cykelklub Nyborg Cykle Klub, Danmarks Cykle Union, Grand Départ Copenhagen Denmark, ASO og VisitNyborg. BørneTour køres over hele landet i mere end 10 byer, som forhåbentligt skal være med til at gøre den danske Tour-start til en helt uforglemmelig begivenhed – og Nyborg er den første by på ruten.

 

Formand i Nyborg Cykle Klub, Jørn Carl, ser frem til at skyde BørneTour i gang: 
- Vi glæder os meget til at vise vores dejlige sport frem for byens børn og unge og så endda med de officielle Tour de France-farver i ryggen. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at komme ned på Torvet i Nyborg og stifte bekendtskab med et ”rigtigt cykelløb” i begyndervenlige og sikre rammer. Cykelsport er både sjovt og meget socialt, og vi tror på, at alle kan få en rigtig god og unik oplevelse med BørneTour. Uanset hvordan det går, så kommer man med sikkerhed hjem med en guldmedalje, fortæller Carl Jørn.

Alle deltagere i BørneTour modtager nemlig en medalje, når løbet er gennemført, samt en invitation fra Nyborg Cykle Klub til at deltage i et kort introforløb. - Vi vil rigtig gerne vise vores cykelklub til byens børn og unge, så de kan se, hvordan man går til cykling i en forening. Ud over at træne fysiske elementer, gør vi også meget ud af sikkerhed, teknik og ikke mindst det sociale og at have det sjovt. Vi håber selvfølgelig, at BørneTour-deltagerne bliver lidt nysgerrige og vil tage imod vores invitation, fortæller Jørn Carl.

Også hos VisitNyborg er man glade, for at BørneTour kommer til byen: 
- Et event som BørneTour er et godt eksempel på, at en stor begivenhed som Tour de France ikke kun er 2. juli 2021, men strækker sig til både før og efter. Opvarmningen er for længst begyndt, og det er dejligt, at vi alligevel i år trods alt kan byde byens gæster og borgere på en tour i Nyborg, siger turistchef i VisitNyborg, Sanne Hoffensetz Andresen.

For yderligere oplysninger, kontakt

Jørn Carl, formand i Nyborg Cykle Klub. Tlf. 2065 3235, e-mail: jorn.carl@gmail.com

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef i VisitNyborg. Tlf. 3026 1743, e-mail: saha@nyborg.dk

Kristoffer G Nielsen, DCU BørneTour Sjælland. Tlf. 2859 4923, e-mail: kgn@cyklingdanmark.dk

Martin Wang Hjørngaard, DCU BørneTour Jylland/Fyn. Tlf. 5051 0717, e-mail: mwh@cyklingdanmark.dk

Maria Dam, eventkoordinator i VisitNyborg. Tlf. 2443 6195, e-mail: mrda@nyborg.dk